Φωτιά – Ξυλόκαστρο: Στάχτη πάνω από 42.000 στρέμματα


Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή το πρωί σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας τραυματίας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα κι ο δεύτερος τραυματίστηκε στο μάτι από τη βολή του νερού.

Οι καμένες εκτάσεις στην περιοχή εκτείνονται μέχρι στιγμής στα 42.190 στρέμματα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Η συγκεκριμένη δασική πυρκαγιά ήταν κύρια καθοδηγούμενη από τους ενισχυμένους δυτικούς-βορειοδυτικούς ανέμους που έπνεαν με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενώ η σχετική υγρασία ήταν σε επίπεδα της τάξης 40-50%.



Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου η Ελλάδα μετρούσε 4.500 ενάρξεις πυρκαγιών, πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο της 20ετίας, με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να είναι οι χειρότερες των τελευταίων 40 ετών. Ωστόσο, «τα καμένα εκτάρια είναι κάτω από το μέσο όρο 20ετίας», σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ