Σουτζουκάκια ριγανάτα ζουμερά και αφράτα


Τα σουτζουκάκια ριγανάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που αποπνέει την απλότητα και τη γεύση της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για αφράτα, αρωματικά κεφτεδάκια με την ξεχωριστή προσθήκη της ρίγανης, που δίνει έναν υπέροχο, φρέσκο τόνο στο πιάτο. Τα σουτζουκάκια ριγανάτα συνδυάζουν το άρωμα του σκόρδου, της ρίγανης και των μπαχαρικών, και μπορούν να σερβιριστούν με πουρέ, τηγανητές πατάτες ή ρύζι, δημιουργώντας ένα ιδανικό πιάτο για οικογενειακά τραπέζια.

Σουτζουκάκια ριγανάτα

Υλικά:

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη και στυμμένη
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα ώριμη, τριμμένη
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμασία του κιμά: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, την ψίχα ψωμιού, τη ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Πλάσιμο: Πλάστε το μείγμα σε μακρόστενα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Σάλτσα: Σε ένα τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο και την τριμμένη ντομάτα. Προσθέστε τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  4. Τελικό στάδιο: Προσθέστε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και αφήστε τα να μαγειρευτούν μαζί για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τα αρώματα της σάλτσας.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα σουτζουκάκια ζεστά με ρύζι, πουρέ πατάτας ή τηγανητές πατάτες.

Καλή όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ