Χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο


Ισραήλ: Ξεκίνησαν και χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο οι Ισραηλινοί – Φτιάχνουν ζώνη ασφαλείας 3 χιλιομέτρων στα βόρεια σύνορα

Ξεκίνησε στον Λίβανο η προαναγγελθείσα χερσαία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ. Ήδη ειδικά κλιμάκια του IDF επιχειρούν εντός της χώρας με υποστήριξη από άρματα μαχης και με άλλα βαρέα οχήματα. Κύριος στόχος των Ισραηλινών είναι να δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας 2 χιλιομέτρων σε πλάτος ως προστασία για τα βόρεια σύνορα.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο τα ισραηλινά στρατεύματα που βρίσκονταν στα σύνορα με τον Λίβανο δήλωναν έτοιμα για τη χερσαία εισβολή, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να τονίζει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η χώρα του «θα πολεμήσει μέχρι να πετύχει τη νίκη».

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας συνέχισαν να συγκεντρώνουν στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τον Λίβανο, προετοιμάζοντας μια πιθανή εισβολή, καθώς προετοιμάζονται για την απάντηση της Χεζμπολάχ.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ώρες ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ πραγματοποίησε, σειρά συνομιλιών σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, το γραφείο του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας δήλωσε ότι διεξάγεται «μια αξιολόγηση της κατάστασης» σχετικά με την «επέκταση των δραστηριοτήτων των IDF (Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ) στη βόρεια».

Τονίζεται ότι η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάζ πρόκεται να επεταθεί ακόμη περισσότερο καθώς κοντά στα σύνορα εικονίστηκαν άρματα μάχης και στρατεύματα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ