Η μεγάλη απόδραση του capybara που έγινε viral


Εντοπίστηκε γρήγορα από ένα θερμικό drone σε μια περιοχή προστασίας που ανήκει στον ζωολογικό κήπο, μόλις 200 μέτρα από την περίμετρό του

Η απόδραση ενός νεαρού capybara από έναν ζωολογικό κήπο πριν από δύο εβδομάδες καθήλωσε τους φιλόζωους σε όλο τον κόσμο.

Η φυγή της Cinnamon την Παρασκευή και 13 από τον ζωολογικό κήπο Hoo Zoo and Dinosaur World στο Shropshire της Αγγλίας ενέπνευσε memes, εμπορεύματα και ένα τραγούδι, το οποίο το προσωπικό έχει σε επανάληψη.

Οι φύλακές της μιλούν στο BBC για το άγχος και τους εορτασμούς της εβδομάδας που έφυγε και τον αντίκτυπο που είχε στον μικρό, οικογενειακό χώρο.

«Ζει την καλύτερη ζωή της»

Η Cinnamon έφυγε από τον περίβολό της μέσω μιας πύλης που είχε μείνει κατά λάθος ανοιχτή στις 13 Σεπτεμβρίου, αφού τρόμαξε από ένα τρακτέρ που κουρεύει το γκαζόν.

Οι φύλακες συνειδητοποίησαν μέσα σε λίγα λεπτά ότι το τρωκτικό σε μέγεθος μεσαίου σκύλου είχε πάει σε μια παρακείμενη περιοχή με ψηλό γρασίδι και δάσος και άρχισαν να το παρακολουθούν.

Όμως, μέχρι την επόμενη νύχτα είχε ξεφύγει πέρα από την περίμετρο του ζωολογικού κήπου και οι ιδιοκτήτες Will και Becky Dorrell απηύθυναν έκκληση για βοήθεια.

Εντοπίστηκε γρήγορα από ένα θερμικό drone σε μια περιοχή προστασίας που ανήκει στον ζωολογικό κήπο, μόλις 200 μέτρα από την περίμετρό του.

capybara2.jpg

Η Cinnamon εντοπίστηκε σε μια περιοχή δίπλα στο ζωολογικό κήπο από το θερμικό drone ενός ντόπιου κατοίκου.

Hoo Zoo and Dinosaur World μέσω του BBC

Καθώς οι διασώστες πλησίαζαν αργά, διστάζοντας μη την τρομάξουν, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο άρχισαν να απολαμβάνουν την κάλυψη των αποδράσεών της.

Ένα αυθόρμητο σχόλιο που έκανε ο Will κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ότι η Cinnamon μάλλον «ζούσε την καλύτερη ζωή της», έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

«Κάθε ιστορία που έβλεπα να εμφανίζεται στο Facebook ή οπουδήποτε αλλού είχε αυτό το απόσπασμα», δήλωσε ο Will. «Υπάρχουν τόσα πολλά άσχημα νέα και νομίζω ότι οι άνθρωποι ήθελαν μια μικρή ανακούφιση».

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που είχε προσφερθεί εθελοντικά να εργαστεί όλο το εικοσιτετράωρο για να την βρει.

Ο Will είπε: «Για τη γυναίκα μου και εμένα ήταν μια τρομερή εβδομάδα. Ζούσαμε και οι δύο με περίπου δύο ώρες ύπνου τη νύχτα».

Περιέγραψε την τελική «σύλληψή» της στις 20 Σεπτεμβρίου ως «λίγο δύσκολη κατάσταση», με τους διασώστες να μπαίνουν σε μια λίμνη για να την βάλουν σε ένα κλουβί.

«Κανείς μας δεν ήθελε να γιορτάσει ή οτιδήποτε άλλο μέχρι να επιστρέψει στο περιβόλι».

Μόνο τότε το κουρασμένο προσωπικό ανέπνευσε έναν τεράστιο, συλλογικό αναστεναγμό ανακούφισης. «Είμαστε όλοι εξαιρετικά χαρούμενοι γι’ αυτό», πρόσθεσε. «Έγινε μια μεγάλη γιορτή για το προσωπικό».

Η ομάδα έχει συγκλονιστεί από το ενδιαφέρον για την ιστορία της Cinnamon.

«Ήταν πολύ ωραίο… που όλοι ήθελαν μια ενημέρωση – όλοι έδειχναν να επενδύουν στην ιστορία», δήλωσε ο Will.

Αλλά η παγκόσμια κάλυψη αύξησε επίσης την πίεση. «Προφανώς πετύχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα… Την πήραμε πίσω, ήταν σε φόρμα, υγιής», είπε.

«Αλλά τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά, και τα πράγματα μπορούν να πάνε καταστροφικά στραβά, και αυτό ήταν πάντα η ανησυχία μας».

Εκτός από ένα μικρό γδάρσιμο στη μύτη της, το capybara ήταν αξιοσημείωτα αβλαβές από τα κατορθώματά της και μάλιστα «είχε και λίγη κοιλιά» μετά από μια εβδομάδα «αυτοεξυπηρέτησης».

«Έγινε λίγο πιο θρασύ, γιατί τώρα κοιτάζει γύρω από την μάντρα της και σηκώνει το κεφάλι της για να κοιτάξει από την άλλη πλευρά», είπε ο Will.

«Είναι έξυπνη, γι’ αυτό και μάλλον κατάφερε να δραπετεύσει και χρειάστηκε τόσος χρόνος για να την πιάσουμε».

Ένα σχόλιο στη σελίδα του ζωολογικού κήπου στο Facebook μετά τη σύλληψή της συνόψισε τη διάθεση του κοινού: «Χαίρομαι τόσο πολύ που επέστρεψε ασφαλής! Ποτέ δεν έχω ανησυχήσει τόσο πολύ για ένα ζώο που δεν έχω γνωρίσει ποτέ».

Ενώ η Cinnamon αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας για μια εβδομάδα για λίγη ξεκούραση, άλλοι οπαδοί της πρότειναν τι θα μπορούσε να κάνει ο ζωολογικός κήπος στη συνέχεια.

«Θα πρέπει να γράψουν ένα παιδικό βιβλίο τώρα για να το πουλήσουν! Cinnamon, η μεγάλη απόδραση ή Cinnamon’s – ζει την καλύτερη ζωή της! Σκεφτείτε το εμπόρευμα που μπορούν να βγάλουν τώρα!», είπε ένας.

Φήμες για μια ταινία

Ο ζωολογικός κήπος επιβεβαίωσε ότι το νέο του αξιοθέατο-σταρ θα έχει ένα καθυστερημένο πάρτι για τα πρώτα του γενέθλια στις 12 Οκτωβρίου, με ένα κυνήγι για τις φωτογραφίες της σε όλο το χώρο.

Τώρα που ο κίνδυνος έχει περάσει, «θα ήμασταν μάλλον ηλίθιοι αν δεν εκμεταλλευόμασταν λίγο την ευκαιρία», δήλωσε ο Will.

Τα αρκουδάκια, τα μαγνητάκια και τα ρούχα είναι πλέον διαθέσιμα, με 100 παραγγελίες μόνο την πρώτη ημέρα.

«Τώρα που ξέρουμε ότι είναι σε φόρμα και υγιής και ασφαλής, μπορούμε να το διασκεδάσουμε λίγο», πρόσθεσε.

Ένα παιδικό βιβλίο βρίσκεται στα σκαριά, ενώ φήμες λένε ακόμη και για μια ταινία.

Αλλά, ο Will επιβεβαίωσε ότι το Χόλιγουντ δεν έχει τηλεφωνήσει ακόμα. «Ακούω συνεχώς φήμες για μια ταινία, αλλά δεν μας έχει προσεγγίσει ακόμη κανείς».

Η Cinnamon επιστρέφει στη δημόσια έκθεση το Σάββατο και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου.

«Το περασμένο Σάββατο είχε πάρα πολύ κόσμο – περισσότερο από ό,τι θα περιμέναμε για ένα Σάββατο του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Will. «Θα έλεγα ότι η απόδειξη θα έρθει τις επόμενες δύο εβδομάδες».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ