«Χαμόγελο του παιδιού»: Είχε ενημερώσει δύο φορές τις Αρχές για την 49χρονη συζυγοκτόνο στην Κέρκυρα


Το χρονικό και η ενδοοικογενειακή βία που προηγήθηκε του στυγερού εγκλήματος

Δύο φορές είχε ενημερώσει την αστυνομία και την εισαγγελία το Χαμόγελο του Παιδιού για την συμπεριφορά της 49χρονης γυναίκας στην Κέρκυρα που δολοφόνησε τον σύζυγο της 68 χρόνων, πριν από δύο μέρες.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της σύλληψης 49χρονης γυναίκας για την δολοφονία 68χρονου με τον οποίο είχαν μία κόρη 11 ετών στην Κέρκυρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» :

  • Στις 19/07/2021 έλαβε αναφορά η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης.
  • στις 11/05/2022 απέστειλε «Κατεπείγουσα» αναφορά στην Εισαγγελία μετά από περιστατικό που συνέβη στις 10/05/2022 όπου είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι.

Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/παραμέλησης είναι οι Αρμόδιες Αρχές. Για κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά και κάθε αναφορά να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και να μην είναι υπόθεση ενός.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται για να μην φτάνουμε σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

  • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:
  • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
  • Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
  • Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
  • Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
  • Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
  • Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» ή αξιοποιήστε διαδικτυακά το Cybertipline Hellas https://www.hamogelo.gr/gr/el/paidia-thimata-vias:cyber-tipline/ .

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» Οι Γραμμές λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.

Το χρονικό και η ενδοοικογενειακή βία

Σημειώνεται πως η τραγωδία αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν, περίπου στις 3.30 η κόρη του κάλεσε τις Αρχές και ανέφερε ότι ο πατέρας της επέστρεψε πριν λίγο στο σπίτι τους που βρίσκεται στο Πέραμα και είναι σοβαρά τραυματισμένος, πιθανόν μαχαιρωμένος, και έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί όπου βρήκαν τον άνδρα πεσμένο στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, σε ύπτια θέση, γυμνό με τραύμα κάτω από την αριστερή κλείδα.

Στον χώρο εκτός από την κόρη του, βρισκόταν και η σύζυγος του 68χρονου, ενώ, όπως προέκυψε από την έρευνα το ζευγάρι έχει απασχολήσει τις Αρχές τα τελευταία δύο χρόνια για θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Τα περαστικά ήταν τρία. Το πρώτο το 2022 όταν ο άνδρας έκανε μήνυση στην σύζυγο για ενδοοικογενειακή βία, και τα άλλα δυο το 2024 τον Ιανουαρίο και τον Φεβρουάριο με μηνύσεις και των δυο.

Η 49χρονη γυναίκα μετά την πίεση που δέχθηκε από τους αστυνομικούς «έσπασε» και ομολόγησε το στυγερό έγκλημα, με την ανήλικη κόρη του ζευγαριού να βρίσκεται υπό την φροντίδα της Αστυνομίας με ψυχολόγο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ