Συνταξιούχος έτρωγε μόνο σαρδέλες για τρεις μήνες και έχασε 15 κιλά – Τι απαντά γιατρός


«Δεν λιμοκτονώ», είπε η Crummett, όταν τη ρώτησαν αν πεινάει

Τρώγοντας μόνο σαρδέλες για τουλάχιστον τρεις μήνες μια 62χρονη συνταξιούχος, που πονούσε στα πόδια, ισχυρίζεται ότι έχασε 15 κιλά.

Πιο συγκεκριμένα, η Jane Crummett που ήταν 108 κιλά και υπέφερε από πελματιαία απονευρωσίτιδα, δυσκολευόταν να περπατήσει. Έτσι, το 2020 πήρε την απόφαση να κάνει μια συμβατική δίαιτα. Τότε έχασε 29 κιλά αλλά πήρε ξανά τα κιλά.

Η 62χρονη συνταξιούχος ανέβηκε ξανά στη ζυγαριά τον Μάιο και είδε ότι ζύγιζε 88 κιλά. Έτσι, αποφάσισε να κάνει τη δίαιτα της σαρδέλας, για να χάσει λίπος. Η 62χρονη δηλαδή έτρωγε σαρδέλες και συγκεκριμένα τέσσερις κονσέρβες σαρδέλας κάθε μέρα.

«Δεν λιμοκτονώ», είπε η Crummett, όταν τη ρώτησαν αν πεινάει. Έπειτα από 98 μέρες, η 62χρονη είπε ότι μειώθηκε το σάκχαρο στο αίμα της και ανακουφίστηκε από τους πόνους που την ταλαιπωρούσαν.

Πάντως, ο Βρετανός Dr. Masarat Jilani επεσήμανε ότι ο υδράργυρος μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα – και υπάρχουν και άλλα πιθανά μειονεκτήματα αυτού του διατροφικού σχεδίου.

«Πρώτον, (οι σαρδέλες) περιέχουν μηδενικές φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εντέρου και την πέψη. Μια διατροφή που βασίζεται αποκλειστικά στις σαρδέλες θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα», δήλωσε ο Jilani στο Surrey Live αυτή την εβδομάδα.

«Ο τρόπος με τον οποίο οι σαρδέλες κονσερβοποιούνται σημαίνει ότι συνήθως συντηρούνται είτε με αλάτι είτε με λάδι», συνέχισε. «Αν πρόκειται για αλατισμένες σαρδέλες, θα καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα νατρίου, η οποία μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση και να επιβαρύνει τα νεφρά σας», εξήγησε, όπως μεταδίδει η New York Post.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ