Υπνοβάτης από τα 6 της: Καθηλώνει η ιστορία της Άννας – Πώς αντιμετωπίζεται το φαινόμενο


Είναι η συγκλονιστική μαρτυρία της Άννας, που από τα 6 της χρόνια ξεκίνησε να υπνοβατεί μέσα στο σπίτι της, με τους γονείς τις να μένουν έκπληκτοι την πρώτη φορά που την αντίκρυσαν να τους κοιτάει ενώ κοιμόταν.

«Από ότι θυμάμαι τον εαυτό μου, δηλαδή από αυτά που μου έλεγε η μαμά μου, ότι ενώ κοιμόμουνα κανονικά πήγαινα στο δωμάτιό τους, κανονικά, με ανοιχτά τα μάτια, δηλαδή λες και με βλέπανε ότι ήμουνα ξύπνια, αλλά ούτε μιλούσα ούτε τίποτα, απλά τους κοίταζα», ανέφερε η Άννα και συμπλήρωσε:

«Θυμάμαι συγκεκριμένα ότι κανά-δυο φορές που μου έλεγε ο μπαμπάς μου: «Άννα τι κάνεις; Τι έγινε;», εκείνη τη στιγμή έδειχνα ότι τρόμαζα, εγώ δεν το θυμάμαι. Θυμόμουνα μόνο το γεγονός ότι ξάπλωνα στο κρεβάτι και εκείνη τη στιγμή ξύπναγα. Δεν θυμόμουν όμως τίποτα. Πήγαινα στο κρεβάτι τους και ξάπλωνα. Την ώρα που μου μιλούσε, γύρναγα γρήγορα στο δικό μου και μόλις ξάπλωνα, ξυπνούσα. Αλλά φοβερά τρομαγμένη, ένιωθα τρόμο, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί. Προσπαθούσαν όταν με βλέπανε έτσι, σιγά-σιγά χωρίς να μου μιλήσουν να με πάνε στο δωμάτιο μου».

Η παιδονευρολόγος Ιωάννα Κουρή, ειδική σε θέματα ύπνου, μιλώντας στο Live News, ανέφερε ότι πολλά παιδιά συνηθίζουν να υπνοβατούν από μικρή ηλικία.

Οι γονείς της Άννας, προκειμένου να την εμποδίσουν να βγει από το σπίτι την ώρα που κοιμόταν, έβαλαν μια βρεγμένη πετσέτα στο πάτωμα στην πόρτα του δωματίου της.

«Είχαν πει στη μαμά μου ότι θα βάλεις μία βρεγμένη πετσέτα, έτσι ώστε μόλις την πατήσει θα παγώνουν τα πόδια της και θα ξυπνάει, και όμως την πατούσα, αλλά ποτέ δεν, δεν το αντιλαμβανόμουν… Συνέχιζα, δεν το ένιωθα καν, ενώ υπήρχαν άλλοι άνθρωποι που όταν την πατούσαν ξυπνούσαν γιατί το κρύο τους ενεργοποιούσε και ξυπνούσαν. Η μαμά μου μου λέει ότι εγώ συνέχιζα κανονικά, και μετά αν δε μου δίνανε σημασία, πήγαινα στο κρεβάτι και ξανά ξάπλωνα», ανέφερε η Άννα.

Η ειδική ιατρός συμβουλεύει τους γονείς να μην προσπαθήσουν να ξυπνήσουν τον υπνοβάτη και προτείνει κάποια τρικ για να τον οδηγήσουν πίσω στο κρεβάτι με ασφάλεια.

«Κατέβηκα μέσα στον ύπνο μου στριφογυριστή σκάλα»

Ακόμα και στριφογυριστή σκάλα κατέβηκε η Άννα στον ύπνο της, όταν σε καλοκαιρινές διακοπές κοιμήθηκε στο σπίτι της φίλης της, με την παρέα της να αναρωτιέται που τριγυρνούσε όλο το βράδυ, καθώς δεν είχαν αντιληφθεί ότι υπνοβατούσε.

«Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι ενώ κοιμάσαι, έχεις την αντίληψη και δεν πέφτεις. Εγώ δηλαδή ποτέ στη ζωή μου, ούτε είχα πέσει ποτέ, ούτε είχα χτυπήσει πάνω σε έπιπλα, ούτε τίποτα. Αυτό τους έκανε περισσότερο εντύπωση και στη μαμά μου εννοείται», είπε η Άννα.

Σύμφωνα με την γιατρό, η υπνοβασία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί επικίνδυνο, ενώ ο υπνοβάτης ενδέχεται ακόμα και να χαθεί αν βγει από το σπίτι.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ