Λαύριο: Οι κινήσεις των ληστών, η μπογιά και ο εκρηκτικός μηχανισμός – Βίντεο ντοκουμέντο από την ληστεία-μαμούθ


Μία άριστα οργανωμένη ληστεία, η οποία παραπέμπει σε κινηματογραφικό σενάριο, σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2024 στο Λαύριο. Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ από όχημα χρηματαποστολής, το οποίο είχε μόλις παραλάβει εισπράξεις από ένα κατάστημα αλυσίδας παιχνιδιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τέσσερις ληστές φορώντας λευκές φόρμες και καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με χειρουργικές μάσκες πλησίασαν το όχημα της χρηματαποστολής χρησιμοποιώντας ένα πράσινο αυτοκίνητο. Αφού εμπόδισαν την όπισθεν του οχήματος, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή όπλων, ενώ έριξαν μπογιά στο παρμπρίζ και τοποθέτησαν μία συσκευή που προσομοίαζε εκρηκτικό μηχανισμό, η οποία αποδείχθηκε τελικά βεγγαλικό. Οι ληστές έσκασαν τα λάστιχα του οχήματος και απείλησαν τον οδηγό με Καλάσνικοφ, αναγκάζοντάς τον να ανοίξει την πόρτα του οχήματος. Μέσα σε λίγα λεπτά, κατάφεραν να αρπάξουν 15 σάκους γεμάτους μετρητά, πριν διαφύγουν ανενόχλητοι.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις της χρηματαποστολής, καθώς επέλεξαν το τελευταίο στάδιο του δρομολογίου για να δράσουν. Η εν λόγω εταιρεία είχε δεχτεί και στο παρελθόν παρόμοιες επιθέσεις, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των οχημάτων της​.



Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εξετάζει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ