ΣΥΡΙΖΑ: Πιθανότατα σήμερα η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου για την ηγεσία


Η συλλογική ηγεσία που ανέλαβε προσωρινά την καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μέχρι το συνέδριο και τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, συνεχίζει τη δράση της με συχνές συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας. Σημαντικό θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης της 26ης Σεπτεμβρίου είναι τα οικονομικά του κόμματος, ειδικά μετά τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για την κατανομή της κρατικής χρηματοδότησης του Οκτωβρίου, ύψους 2.660.000 ευρώ. Η προτεραιότητα είναι η αποπληρωμή προμηθευτών, μισθών, ασφαλιστικών εισφορών και ενοικίων, ενώ ειδικά ποσά προορίζονται για τα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, όπως η εφημερίδα «Αυγή» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο»​.

Παράλληλα, συζητείται η καθιέρωση ψηφιακής κάρτας μέλους, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μελών και η καταβολή συνδρομών, όπως εφαρμόζεται ήδη στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα προσδοκά επίσης να λάβει έξτρα χρηματοδότηση τον Μάρτιο, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα που δικαιούνται κρατική υποστήριξη.

Στο πολιτικό πεδίο, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Φάμελλος φαίνεται να έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη, που είχε δεχθεί πιέσεις να θέσει υποψηφιότητα, τελικά επέλεξε να μην συμμετάσχει. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η εμφάνιση μιας δεύτερης υποψηφιότητας από την ίδια ομάδα, με σκοπό τη δημιουργία ενός μετώπου απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.



Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις εκλογές, το συνέδριο του κόμματος έχει προγραμματιστεί για τις 24 Νοεμβρίου, με έναν πιθανό δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών να πραγματοποιείται την 1η Δεκεμβρίου. Στη διάρκεια του συνεδρίου, θα γίνει επίσης η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ανά περιφέρεια.

Η εσωκομματική αντιπαράθεση παραμένει ζωντανή, με τον Κασσελάκη να συνεχίζει να δέχεται προτάσεις για την ανατροπή της απομάκρυνσής του από την ηγεσία, ενώ σημαντικό μέρος του κόμματος βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ