Υπόθεση Αόρατου Έλληνα: Ο ρόλος «κλειδί» της πρώην συντρόφου του Πέτρου – Όσα έγραφε στις επιστολές


Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον «Αόρατο άνθρωπο» και την ταυτότητα του που σε λίγες ημέρες θα διαπιστωθεί εάν τελικά «εντοπίστηκε».

Πιο συγκεκριμένα, επί 15 χρόνια η σύντροφος του Πέτρου έπαιξε ρόλο «κλειδί» καθώς εκείνη είναι αυτή που κίνησε τις διαδικασίες για να βρεθεί η ταυτότητα του.

«Σας παρακαλώ αφιερώστε 10 λεπτά από τον χρόνο σας και διαβάστε την επιστολή μου», γράφει χαρακτηριστικά σε επιστολή της στον Αλέξη Κούγια τον Οκτώβριο του 2010. Αποτελεί μια από τις δεκάδες επιστολές που έστελνε όλα αυτά τα χρόνια σε Κοινωνικές Υπηρεσίες, Νοσοκομεία και Αστυνομία.

«Δεν είναι αλλοδαπός. Είναι ένας άνθρωπος που ζει ανάμεσα μας και έχει πρόβλημα μνήμης. Ένας νέος άνθρωπος που έχει προσπαθήσει αυτά τα 10 χρόνια να μάθει ποιος είναι αλλά δεν έχει καταφέρει τίποτα. Κανένας δεν είναι αρμόδιος» τόνιζε, όμως τις περισσότερες φορές οι απαντήσεις που έπαιρνε ήταν αρνητικές.

Η προσπάθεια της για να βοηθήσει τον «Αόρατο Έλληνα» ξεκίνησε από τους πρώτους δύο μήνες της γνωριμίας τους και απευθύνθηκε μέχρι και στα ορφανοτροφεία της Καλαμάτας και της Ηλείας, όμως κανένας δεν τον αναγνώριζε.

Η σύντροφος του τον έπεισε μέχρι και να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης για να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα: «Επικοινώνησα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Μας έστειλε στην ΓΑΔΑ όπου έγινε αξιολόγηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων που πήρανε από το Α.Τ. Κυψέλης. Έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα οικειοθελώς και το αποτέλεσμα ήταν να τον κρατήσουν 3 ολόκληρες μέρες στα κρατητήρια για εξακρίβωση στοιχείων και αφού είδαν ότι δεν έχει ποινικό μητρώο τον άφησαν ελεύθερο απαντώντας του ότι δεν είναι αρμόδιοι να τον βοηθήσουν».

«Δεν υπάρχει διάγνωση αμνησία»

Η σύντροφος του Πέτρου στις επιστολές τις ξεκαθαρίζει πως ο Πέτρος δεν έχει καμία διάγνωση αμνησίας.

Σε αντίθεση με τον Πέτρο που έλεγε στο Live News πως έχει διαγνωστεί με αμνησία από δημόσιο νοσοκομείο, εκείνη έγραφε πως στο Αιγινήτειο δεν υπήρξε καμία διάγνωση και ότι όλοι τον παρέπεμπαν σε ψυχίατρο.

«Στην ουσία δεν έκαναν καμία διάγνωση, απλά μας «ξεφορτώθηκαν». Ούτε εισαγωγή δεν ήθελαν να κάνουν. Κάναμε τελικά την εισαγωγή αλλά το νοσοκομείο δεν μπορούσε να προχωρήσει σε δωρεάν περίθαλψη διότι είναι ανασφάλιστος. Ούτε καν η Πρόνοια δεν μπορούσε να βοηθήσει», είπε χαρακτηριστικά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ