Πολωνία: Αυτος ο «βρικόλακας» επέστρεψε αιώνες μετά


Ένα περίεργο έθιμο «ταφής – βαμπίρ» έφερε στο φώς η αρχαιολογική σκαπάνη στην Πολωνία

Οι εργάτες που εργάζονταν κοντά στον ιστορικό καθεδρικό ναό της Πολωνίας έκαναν μια ανακάλυψη που δεν μπορούσαν να πιστέψουν, όταν ήλθαν εμπρός στα λείψανα δύο παιδιών που είχαν ταφεί πριν από αιώνες.

Το πραγματικά σοκαριστικό στοιχείο ήταν το γεγονός ότι το ένα από τα δύο είχε όλες τις ενδείξεις μιας «ταφής βαμπίρ».

Η πίστη στους βρικόλακες ήταν ευρέως διαδεδομένη στην Ανατολική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και οι άνθρωποι που ήταν ύποπτοι ότι ήταν βρικόλακες θάβονταν με ένα «ειδικό τελετουργικό».

vampirpaidia2.jpg

Συγκεκριμένα κατά την ταφή των… υπόπτων για βαμπιρισμό, στα πόδια τους τοποθετείτο ένα λουκέτο, με σκοπό να μην μπορούν να … σηκωθούν. Σε άλλες περιπτώσεις τα τα σώματα των ύποπτων «βρικολάκων» σχίζονταν σε κομμάτια, τρυπιόντουσαν με αιχμηρά αντικείμενα, όπως πασσάλους, ή τους κρεμούσαν βάρη για να μην μπορέσουν να βγούν από τον … τάφο.

Το συγκεκριμένο παιδί είχε ταφεί μπρούμυτα και έφερε κάτω από το πόδι του ένα τριγωνικό, σιδερένιο λουκέτο. Πιθανόν σε μια προσπάθεια να το αποτρέψει από το να σηκωθεί, να βγει από τον τάφο του και να επιτεθεί στους ζωντανούς..

vampirpaidia.jpg

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent η ανακάλυψη χρονολογείται από τον πρώιμο Μεσαίωνα καθώς οι αναλύσεις ιζημάτων και τα ιστορικά των κεραμικών που βρέθηκαν γύρω από το νεκροταφείο δείχνουν ότι τα παιδιά έζησαν γύρω στον 13ο αιώνα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ