Πώς οι Ιρανοί χάκερς προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν την Σουηδία!


Τα μηνύματα φαίνεται ότι πήγαν σε περιοχές με υψηλό ποσοστό μεταναστών, με σκοπό να παρακινήσουν σε πράξεις βίας

Η Σουηδία αποκάλυψε ότι αποτέλεσε στόχο συντονισμένης κυβερνοεπίθεσης από τις ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας το 2023.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, τον Αύγουστο του περασμένου έτους, χάκερς κατέλαβαν μια υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων (SMS) και προέτρεψαν τους παραλήπτες να «εκδικηθούν» ανθρώπους που είχαν κάψει Κοράνια στη χώρα. Εστάλησαν συνολικά 15.000 τέτοια μηνύματα.

Η ανακοίνωση της Τρίτης, 24 Σεπτεμβρίου, δίνει νέα διάσταση στα γεγονότα που συνέβησαν το τεταμένο καλοκαίρι του 2023. Τότε η κυβέρνηση και η αστυνομία της Σουηδίας είχαν καταδίκασει το κάψιμο του Κορανίου, στο οποίο προχώρησαν κάποιοι πολίτες, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι παράνομη πράξη, βάσει των νόμων περί ελευθερίας της έκφρασης.

Ακολούθησαν επεισόδια σε περιοχές της Σουηδίας με μεγάλη πυκνότητα μεταναστών, καθώς και σε διάφορα κράτη με μουσουλμανική πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, όπου διαδηλωτές έκαψαν τμήματα της σουηδικής πρεσβείας, δημιουργώντας εκτεταμένα επεισόδια.

Όπως αναφέρει ο ανώτατγος εισαγγελέας της Σουηδίας Μάτς Λιούνκβιστ, η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι ήταν το ιρανικό κράτος, μέσω του ιρανικού Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), που πραγματοποίησε παραβίαση δεδομένων σε σουηδική εταιρεία που διαχειρίζεται σημαντική υπηρεσία SMS. …

Δεδομένου ότι οι δράστες ενεργούν για λογαριασμό μιας ξένης δύναμης, στην προκειμένη περίπτωση του Ιράν, εκτιμούμε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για δίωξη στο εξωτερικό ή έκδοση στη Σουηδία για τα άτομα που θεωρούνται ύποπτα ότι βρίσκονται πίσω από την παραβίαση.

Ως πηγή των μηνυμάτων θεωρήθηκε η αυτοαποκαλούμενη «ομάδα Anzu», η οποία συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC).

Η πρεσβεία του Ιράν στη Στοκχόλμη απέρριψε τις κατηγορίες ως «αβάσιμες».

Με πληροφορίες από europeanconservative.com


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ