Εξοικονομώντας χρήματα για τις επόμενες διακοπές σας


Συμβουλές για τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού, την εύρεση προσφορών και εκπτώσεων, εναλλακτικές επιλογές διαμονής και δωρεάν δραστηριότητες

Ονειρεύεστε ήδη τις επόμενες διακοπές σας; Σχεδιάζοντας είτε μία σύντομη απόδραση για ένα τριήμερο ή Σαββατοκύριακο, είτε μία μεγάλη απόδραση του δεκαπενθήμερου (ακόμη και ενός μήνα), ένα είναι το σίγουρο: Το να έχετε εξοικονομήσει χρήματα αρκετό καιρό νωρίτερα, μπορεί να σας βοηθήσει στο να περάσετε πιο όμορφες και άνετες διακοπές. Αν δεν έχετε κάνει σωστό οικονομικό προγραμματισμό, τα έξοδα ενός ταξιδιού μπορεί να αυξηθούν, προσθέτοντάς σας άγχος αντί για στιγμές χαλάρωσης. Ας δούμε πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα ταξίδι που θα σας προσφέρει ευχάριστες στιγμές με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Ορίστε έναν προϋπολογισμό για τις διακοπές σας

Ξεκινώντας να προγραμματίζετε τις διακοπές σας, είναι σημαντικό αρχικά να ορίσετε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό. Υπολογίστε το συνολικό κόστος του ταξιδιού σας συμπεριλαμβάνοντας τη μεταφορά, τη διαμονή, το φαγητό, τις δραστηριότητες και τυχόν πρόσθετα έξοδα, όπως ταξιδιωτική ασφάλιση. Δείτε το κόστος πτήσεων ή άλλων μέσων μεταφοράς, επιλογές διαμονής και εστιατόρια και υπολογίστε τι μπορείτε να ξοδέψετε για το κάθε τι. Με έναν σταθερό προϋπολογισμό, θα έχετε έναν ξεκάθαρο στόχο εξοικονόμησης, τον οποίο πρέπει να προσπαθήσετε να πετύχετε έως τη στιγμή που θα φτάσουν οι διακοπές σας.

Picture2.jpg

Ψάξτε για ταξιδιωτικές προσφορές και εκπτώσεις

Τα ταξίδια δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα ακριβά, ειδικά αν είστε διατεθειμένοι να αναζητήσετε προσφορές και εκπτώσεις. Εγγραφείτε σε ενημερωτικά newsletters από αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία και πλατφόρμες κρατήσεων, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αποκλειστικές εκπτώσεις και προσφορές. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν αρκετά sites και εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια και οικονομικά καταλύματα. Εργαλεία όπως το Google Flights ή το Skyscanner σάς επιτρέπουν να συγκρίνετε τιμές μεταξύ αεροπορικών εταιρειών και ακόμη και να σας ειδοποιούν όταν πέφτουν οι τιμές. Μπορείτε, λοιπόν, να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις για τον προορισμό που σας ενδιαφέρει ώστε να παρακολουθείτε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για κράτηση. Η έγκαιρη κράτηση των πτήσεων και της διαμονής μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει χρήματα καθώς συχνά, οι προσφορές είναι διαθέσιμες αρκετούς μήνες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού, ειδικά για πτήσεις και ξενοδοχεία.

Χρησιμοποιήστε πόντους και προγράμματα επιβράβευσης

Εάν ταξιδεύετε συχνά, βεβαιωθείτε ότι εκμεταλλεύεστε τα προγράμματα επιβράβευσης και τους πόντους ανταμοιβής. Πολλές πιστωτικές κάρτες προσφέρουν πόντους ή μίλια που μπορούν να εξαργυρωθούν για πτήσεις, ξενοδοχεία και άλλα έξοδα που σχετίζονται με ταξίδια. Ελέγξτε εάν η κάρτα σας προσφέρει αυτά τα οφέλη και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε το κόστος των διακοπών σας. Οι αεροπορικές εταιρείες και πολλά ξενοδοχεία έχουν επίσης συχνά προγράμματα που ανταμείβουν τους συχνούς ταξιδιώτες με μειωμένες ή δωρεάν διαμονές, αναβαθμίσεις ή άλλα προνόμια που μπορεί να σας γλιτώσουν χρήματα.

Επιλέξτε ένα εναλλακτικό κατάλυμα

Η διαμονή μπορεί να είναι ένα από τα πιο ακριβά σημεία στον προγραμματισμό των διακοπών σας, αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα. Αντί να κλείσετε δωμάτια σε ξενοδοχεία σκεφτείτε την ενοικίαση σπιτιού ή διαμερίσματος, ειδικά αν ταξιδεύετε με πολλά άτομα ή θέλετε να μείνετε κάπου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός από καλύτερες τιμές, θα έχετε πιθανότατα πρόσβαση σε κουζίνα, εξοικονομώντας χρήματα μαγειρεύοντας μερικά από τα γεύματά σας. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε κάποιον ξενώνα, μία λύση ιδανική για μεμονωμένους ταξιδιώτες ή για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό. Οι ξενώνες προσφέρουν οικονομικά δωμάτια σε κοιτώνες και μερικές φορές ακόμη και ιδιωτικά δωμάτια (ενδεχομένως με ένα κοινό μπάνιο) με μικρότερο κόστος από τα ξενοδοχεία. Για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων, το κάμπινγκ είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε τη φύση, εξοικονομώντας παράλληλα ένα σημαντικό κόστος διαμονής.

Επωφεληθείτε από τις δωρεάν δραστηριότητες

Οι διακοπές δεν χρειάζεται να είναι γεμάτες με ακριβές εκδρομές και ξεναγήσεις. Πολλοί προορισμοί προσφέρουν δωρεάν δραστηριότητες που σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε και να απολαύσετε τη φύση, κάνοντας πεζοπορία, περπάτημα ή ακόμη και πικ-νικ. Πολλές πόλεις προσφέρουν ακόμη δωρεάν είσοδο σε μουσεία, γκαλερί και άλλους χώρους ορισμένες ημέρες της εβδομάδας ή για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, ενώ τοπικοί οδηγοί προσφέρουν δωρεάν περιηγήσεις με τα πόδια που παρέχουν πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό κάθε περιοχής.

Picture3.jpg

Η σημασία της αποταμίευσης

Με τον σωστό προγραμματισμό μπορείτε να κάνετε διακοπές χωρίς άγχος και με ένα budget που θα σας βοηθήσει να ζήσετε τις καλύτερες εμπειρίες. Η αποταμίευση είναι το «κλειδί» για να το πετύχετε αυτό και σίγουρα πρέπει να αποτελεί κομμάτι της ζωής σας. Η Eurobank αναγνωρίζει τη σημασία της αποταμίευσης και προωθεί την αξία αυτή μέσω μιας σειράς δράσεων και αποταμιευτικών προϊόντων. Μέσω του λογαριασμού «Αποταμιεύω Τώρα», η Eurobank ανταμείβει τους πελάτες της με μια μεγάλη κλήρωση και πολλά προνόμια. Αρκεί να ανοίξετε λογαριασμό «Αποταμιεύω Τώρα» και να αυξήσετε τις αποταμιεύσεις σας από 1.000€ και πάνω στον νέο λογαριασμό σας -ή και σε υφιστάμενο- έως 31/10, ώστε να μπείτε αυτόματα στην κλήρωση για να κερδίσετε τις διακοπές σας. Mε κάθε 1.000€ που προστίθενται στις αποταμιεύσεις σας κερδίζετε από 1 συμμετοχή ακόμη. Τρεις τυχεροί θα κερδίσουν τις διακοπές τους για τρία χρόνια, συνολικής αξίας 9.000 ευρώ για τον καθένα. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο θα λαμβάνουν voucher αξίας 3.000€ από συνεργαζόμενο με την Eurobank ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για ταξιδιωτικές υπηρεσίες της επιλογής τους.

Ο λογαριασμός «Αποταμιεύω Τώρα» μπορεί να ανοιχθεί εύκολα από το Eurobank Mobile App, το e-Banking σας ή σε ένα κατάστημα. Με απόδοση τόκων κάθε μήνα από το πρώτο ευρώ κατάθεσης, μπορείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη από την πρώτη στιγμή. Ακόμα κι αν δεν είστε πελάτης της Eurobank, μπορείτε να γίνετε σε λίγα βήματα από το κινητό σας.

Οι διακοπές αποτελούν μια πολύτιμη ευκαιρία για ξεκούραση και ανανέωση, αλλά η σωστή προετοιμασία είναι το «κλειδί» για να τις απολαύσετε χωρίς άγχος. Με τον κατάλληλο προϋπολογισμό, αναζήτηση προσφορών και εκμετάλλευση εναλλακτικών λύσεων, μπορείτε να οργανώσετε το ταξίδι σας οικονομικά χωρίς να θυσιάσετε την ποιότητα της εμπειρίας σας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ