Παύλος Πολάκης: Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για ΚΕΕΛΠΝΟ και Αθηνά Λινού


Το κατώφλι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πέρασε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης για να υποβάλλει δυο αιτήματα

Το κατώφλι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πέρασε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης για να υποβάλλει δυο αιτήματα.

Το πρώτο αίτημα αφορά στην υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, για την οποία πρόσφατα εκδόθηκε αθωωτική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ το δεύτερο αφορά τις καταγγελίες που έχει κάνει ο ίδιος σε βάρος της Αθηνάς Λινού.

Για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Πολάκης ζήτησε την αναίρεση της απόφασης και δήλωσε σχετικά: «Είναι μία υπόθεση που αφορά διασπάθιση δημοσίου χρήματος με παράνομους διορισμούς πάνω από 250 χιλιάδες ευρώ, που είχε κάνει ο κ.Γεωργιάδης την περίοδο 2013-2014 και η οποία παρά τα πορίσματα και τα εισαγγελικά βουλεύματα που αμετάκλητα παρέπεμψαν σε δίκη καταδεικνύοντας την ενοχή, τελικά το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία. Ζήτησα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γίνει άμεσα η καθαρογραφή της απόφασης, καθότι έρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα άλλη μια τέτοια δίκη για 74 διορισμούς, με τη ζημιά του δημοσίου άνω του 1,5 εκ ευρώ και πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της διαφύλαξης του δημόσιου χρήματος», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ.Πολάκης.

Για την υπόθεση της Αθηνάς Λινού, ο Παύλος Πολάκης κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση. «Πρέπει να έχει εμπλακεί σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 5 εκατ. Ευρώ. Φαίνεται η κα Λινού με το προκάλυμμα της φιλανθρωπίας καταναλώνει μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από Περιφέρειες-Δήμους και προγράμματα τα οποία περιγράφονται στην μηνυτήρια αναφορά από το 2009. Ζητώ από την Εισαγγελέα να πράξει τα δέοντα».

Όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε «είμαι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει πει συγκεκριμένο περιεχόμενο και πρόγραμμα που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως εν δυνάμει κυβερνητική δύναμη. Περιμένω να δω και τους υπόλοιπους υποψήφιους».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ