Νέα αντιπαράθεση Λινού-Πολάκη με δεύτερο εξώδικο και επικείμενες αγωγές


Η κόντρα μεταξύ της Αθηνάς Λινού και του Παύλου Πολάκη φαίνεται να κλιμακώνεται, με την καθηγήτρια και ανεξάρτητη βουλευτή να αποστέλλει δεύτερο εξώδικο στον βουλευτή Χανίων μέσα σε έναν μήνα. Η διαμάχη αφορά συκοφαντικές δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Πολάκης εναντίον της Λινού, κατηγορώντας τη για δραστηριότητες που σχετίζονται με το «Ινστιτούτο Prolepsis». Ο Πολάκης ισχυρίζεται ότι η εταιρεία αυτή έχει προκαλέσει οικονομική ζημιά στο Δημόσιο, κάτι που η Λινού αρνείται κατηγορηματικά.

Σε δήλωσή της, η Αθηνά Λινού επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία κατηγορία, τονίζοντας πως είναι υποχρεωμένη ως επιστήμονας και πολίτης να υπερασπιστεί την αλήθεια και τους πιο ευάλωτους, ιδίως τα παιδιά. Παράλληλα, αναφέρει πως οι κατηγορίες αυτές είναι μέρος μικροπολιτικών παιχνιδιών που στοχεύουν στην επικοινωνιακή της υποβάθμιση​.

«Μέχρι τέλους λοιπόν, ενάντια σε όσους με ύβρεις, συκοφαντίες και ανυπόστατες κατηγορίες πλήττουν τελικά τους ευάλωτους συμπολίτες μας –και κατά κύριο λόγο τα παιδιά που έχουν ανάγκη– για μικροπολιτικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς. Γιατί αυτήν την υποχρέωση έχω ως ιατρός, καθηγήτρια, βουλευτής και ευσυνείδητος πολίτης πάνω από όλα», κατέληξε η κυρία Λινού.

 

Ο Παύλος Πολάκης, από την πλευρά του, δεν υποχωρεί και δηλώνει ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατηγορώντας τη Λινού για παράτυπες δραστηριότητες μέσω της ΜΚΟ «Πρόληψις»​.
Η υπόθεση φαίνεται να οδηγείται στα δικαστήρια, με την Λινού να προαναγγέλλει ότι θα ακολουθήσουν και αγωγές για να αποκατασταθεί η αλήθεια​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ