Κέιτ Μίντλετον: Ο λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ αρνήθηκε να την ονομάσει πριγκίπισσα


Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, είναι από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, η απόκτηση του τίτλου της Πριγκίπισσας δεν ήταν τόσο απλή διαδικασία, καθώς αρχικά η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε απορρίψει το αίτημα του πρίγκιπα Γουίλιαμ να αναγνωριστεί η Κέιτ ως «Πριγκίπισσα Αικατερίνη» αμέσως μετά τον γάμο τους το 2011.

Ο Γουίλιαμ, ως γεννημένος πρίγκιπας, επιθυμούσε να μοιραστεί τον τίτλο του με τη σύζυγό του. Παρ’ όλα αυτά, η Βασίλισσα επέλεξε να διατηρήσει την παράδοση, δίνοντάς τους τον τίτλο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ. Το βασιλικό πρωτόκολλο ορίζει ότι μόνο όσοι γεννιούνται ως πρίγκιπες μπορούν να φέρουν το όνομα «Πρίγκιπας/Πριγκίπισσα» ως πρώτο τίτλο, όπως συνέβη με τα παιδιά της Κέιτ, τον Γεώργιο, τη Σάρλοτ και τον Λούις.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη την παράδοση και αποφεύγοντας τη δημιουργία προηγούμενου που θα μπορούσε να προκαλέσει παρόμοια αιτήματα από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, υπήρξαν εξαιρέσεις στο παρελθόν, όπως η περίπτωση της Πριγκίπισσας Αλίκης, που έλαβε τον τίτλο λόγω μακρόχρονης υπηρεσίας στη μοναρχία.

Η απόκτηση του τίτλου της Πριγκίπισσας της Ουαλίας για την Κέιτ ήρθε τελικά το 2022, μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ και την άνοδο του Καρόλου Γ’ στον θρόνο. Παρά την αρχική διστακτικότητα της Κέιτ να αναλάβει έναν τίτλο τόσο συνδεδεμένο με τη δημοφιλή μητέρα του Γουίλιαμ, την Πριγκίπισσα Νταϊάνα, τελικά αποδέχτηκε τον τίτλο ως ένδειξη σεβασμού προς τον σύζυγό της και το νέο μονάρχη. Η απόφαση αυτή αντανακλά τον σημαντικό ρόλο που έχει η Κέιτ στη μοναρχία και την προοπτική της να γίνει βασίλισσα στο μέλλον​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ