Ανάλυση: Η Χεζμπολάχ «δείχνει τα δόντια της»- Εντείνεται η αγωνία για χερσαία εισβολή των Ισραηλινών


Ανάλυση: Η αναχαίτιση πυραύλων μια υπενθύμιση της απειλής της Χεζμπολάχ – εάν κάποιος την ξεπεράσει θα μπορούσε να προκαλέσει χερσαία εισβολή

Η αναχαίτιση ενός πυραύλου που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και πυροδότησε σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στο Τελ Αβίβ είναι μια υπενθύμιση της εμβέλειας της Χεζμπολάχ και του γεγονότος οτι μπορεί να χτυπήσει βαθιά μέσα στο Ισραήλ. Αυτή τη φορά ο κίνδυνος «ήρθε» από τον ουρανό.

Αλλά αν ένα μπαράζ πυραύλων της Χεζμπολάχ διεισδύσει στο ισραηλινό σύστημα αεράμυνας «Iron Dome» και προκαλέσει θύματα στο έδαφος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλούσε χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο.

Αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι το σχέδιο ούτως ή άλλως καθώς το Ισραήλ προσπαθεί να σταματήσει τη Χεζμπολάχ να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον των κοινοτήτων της στο βόρειο τμήμα της χώρας και να επιβάλει μια «ουδέτερη ζώνη» χωρίς μαχητές στο νότιο Λίβανο. Είναι η πρώτη φορά από τότε που οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ κλιμακώθηκαν σε πιο έντονο πόλεμο την περασμένη εβδομάδα που ένας πύραυλος πυροδότησε σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στο Τελ Αβίβ.

Παρά τον συναγερμό νωρίς το πρωί για την οικονομική της πρωτεύουσα, η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τις συμβουλές ασφαλείας για τους πολίτες της στο κεντρικό Ισραήλ, με τα σχολεία να μένουν ανοιχτά ως συνήθως και τους δρόμους να παραμένουν γεμάτοι κίνηση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ