Αβγά: Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται φρέσκα ακόμη και 1 μήνα μετά την αγορά τους


Δείτε την περίεργη πρακτική που κρατά τα αβγά φρέσκα

Τα αβγά του σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο πωλούνται συνήθως με την καλύτερη ημερομηνία 28 ημερών από την ημερομηνία ωοτοκίας τους. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να χαλάσουν πριν από αυτό εάν αποθηκευτούν λανθασμένα στο σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν διάφοροι τρόπο για να διατηρούνται φρέσκα τα αβγά για εβδομάδες πέρα ​​από την ημερομηνία που αναγράφεται. Ένας ναυτικός μοιράστηκε το hack που έχει ανακαλύψει και τον βοηθά να διατηρεί τα αβγά που αγοράζει φρέσκα.

Ο ίδιος έγραψε στο διαδικτυακό φόρουμ «Cruisers»: «Βαζελίνη, δοκίμασα αυτή και φαίνεται να λειτουργεί».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Κάλυψα τα αβγά με βαζελίνη και τα άφησα για περίπου τρεις μήνες. Όταν τα έσπασα και έφτιαξα ομελέτα, έδειχναν τέλεια βρώσιμα».

Αυτή η πρακτική, σύμφωνα με μέλη του φόρουμ, χρονολογείται από αιώνες αλλά δεν χρησιμοποιείται πλέον ευρέως. Ωστόσο, ο ειδικός στα γιοτ Michael Harpurat μοιράστηκε επίσης τη μοναδική μέθοδο στο Eoceanic, μια κινητή πλατφόρμα για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας.

Είπε: «Τα αυγά σβήνουν όταν οξειδωθούν, δηλαδή ο αέρας διεισδύει στο προστατευτικό κέλυφος. Η βαζελίνη προσθέτει άλλη μια προστατευτική επίστρωση για να αποτρέψει αυτό, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει την εξάτμιση.»

Ο Μάικλ πρόσθεσε: «Τα αυγά επικαλυμμένα με βαζελίνη θα διατηρηθούν για μήνες, αλλά τελικά θα αποκτήσουν μια άσχημη γεύση μετά από μερικούς μήνες».

Ο φανατικός του γιοτ αποκάλυψε επίσης ότι χρησιμοποιεί μια ακόμη πιο απλή μέθοδο για να διατηρεί φρέσκα τα αυγά κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων ταξιδιών του: «Διαπιστώσαμε ότι τα γυρίζοντας αυγά πληρούσαν τις απαιτήσεις εκτεταμένης διάρκειας ζωής που χρειαζόμασταν κατά τη διάρκεια του περίπλου μας. Κάναμε βαζελίνη στο κατάστημα αυγών μας μια φορά, αλλά διαπιστώσαμε ότι δεν άξιζε τον κόπο ή το χάος που υπήρχε».

Ο Michael πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις στην αποθήκευση αυγών, όπως οι πλαστικές θήκες αυγών, έχουν απλοποιήσει πολύ τη διαδικασία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ