Ένα αγόρι ολοκληρώνει μια πρόκληση ποδηλασίας και ορειβασίας στη μνήμη του καλύτερου του φίλου


Ο μικρός Τζόρτζ διαγνώστηκε με διάχυτο ενδογενές ποντινιακό γλοίωμα (DIPG), έναν εξαιρετικά κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο με 0% ποσοστό επιβίωσης για τα παιδιά

Ένα οκτάχρονο αγόρι ολοκλήρωσε μια πρόκληση 80 χιλιομέτρων ποδηλασίας και ορειβασίας στη μνήμη του καλύτερου φίλου του, ο οποίος πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο το 2020 σε ηλικία πέντε ετών.

Ο Λούις, από το Herefordshire της Αγγλίας, ξεκίνησε με ποδήλατο από το δημοτικό σχολείο Stretton Sugwas στο Hereford και ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην κορυφή Pen Y Fan στο Brecon Beacons το Σάββατο.

Κάθε 16 χιλιόμετρα αντιπροσώπευαν ένα χρόνο από τη ζωή του καλύτερου φίλου του Τζορτζ.

Η μητέρα του Λούις, Έμμα, περιέγραψε το επίτευγμά του ως «συγκινητικό και εμπνευσμένο».

Είπε ότι η οικογένεια, οι φίλοι και οι συμμαθητές του Λούις τον στήριξαν κατά τη διάρκεια της πρόκλησης που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς τα παιδιά της περιοχής ενώθηκαν για να βοηθήσουν τους άλλους.

Τον Αύγουστο του 2020, ο Τζορτζ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού αρρώστησε κατά τη διάρκεια που έτρωγε πρωινό.

Αργότερα διαγνώστηκε με διάχυτο ενδογενές ποντινιακό γλοίωμα (DIPG), έναν εξαιρετικά κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο με 0% ποσοστό επιβίωσης για τα παιδιά.

Πέθανε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του, συμπεριλαμβανομένων των δύο αδελφών του, του Όσκαρ και του Χάρι.

Η οικογένειά του δημιούργησε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα με την ονομασία George’s Fund, με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να ξεπεράσουν τις προκλήσεις μέσω της σύνδεσης με τη φύση και την ύπαιθρο.

Η μητέρα του Τζορτζ έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 57.000 λίρες για το ταμείο, προσθέτοντας ότι το να κάνει μια μικρή διαφορά στη ζωή ενός άλλου παιδιού της δίνει τεράστια παρηγοριά.

Αναπολώντας τον Τζορτζ, η μαμά του Λούις, Έμμα, είπε ότι έκρυβε μια πλαστική αράχνη σε πολλά διαφορετικά σημεία της τάξης για να τρομάξει τη δασκάλα των αγοριών.

«Τους άρεσε πολύ να κάνουν πράγματα μαζί… να παίζουν σούπερ ήρωες, πειρατές και στρατό», πρόσθεσε.

Είπε ότι τα παιδιά στο σχολείο ντύνονταν κάθε χρόνο για να γιορτάσουν τη ζωή του Τζορτζ.

«Ο Τζορτζ ήταν μαζί μας», είπε για την πρόκληση. «Κάποια στιγμή έπεσε καταρρακτώδης βροχή, αλλά όταν μαζευτήκαμε για φωτογραφίες στην κορυφή, ο ήλιος έλαμπε».

Πηγή: BBC



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ