«1964»: Νέο ντοκιμαντέρ για τους Beatles και την εμφάνισή τους στο Ed Sullivan show


Εξήντα χρόνια μετά την ιστορική εμφάνιση των Beatles στο Ed Sullivan show, το νέο ντοκιμαντέρ «1964» φωτίζει την κατάκτηση της Αμερικής από τα σκαθάρια

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τους Beatles θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες εβδομάδες στο Apple TV+. Πρόκειται για το «1964» το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις 28 Νοεμβρίου και η αφορμή είναι η συμπλήρωση 60 ετών από την τηλεοπτική εμφάνιση των Beatles στο Ed Sullivan show τον Φεβρουάριο του 1964 που την παρακολούθησαν περισσότεροι από 70 εκατ. τηλεθεατές και ουσιαστικά αποτέλεσε την «απόβαση» των σκαθαριών στις ΗΠΑ.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει νέες συνεντεύξεις και αρχειακό υλικό από τις εμφανίσεις των Beatles σε εκείνη την περιοδεία. «Οι Beatles έγραψαν ιστορία όταν κέρδισαν την Αμερική τον Φεβρουάριο του 1964. Το ντοκιμαντέρ βάζει στο μικροσκόπιο εκείνη την περίοδο και τον τρόπο που τα σκαθάρια άνοιξαν το δρόμο στις ΗΠΑ και για άλλους καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones», λέει στέλεχος της Apple TV+ και προσθέτει: «Η Beatlemania ήταν εκτός ελέγχου στην Μεγάλη Βρετανία αλλά το αμερικανικό κοινό ξεπέρασε κι αυτό κάθε προηγούμενο. Ο κόσμος θα θυμηθεί την υστερία που κυρίευσε τις ΗΠΑ όταν έφτασαν οι Beatles στη χώρα και τις απίστευτες σκηνές με χιλιάδες έφηβους να τους ακολουθούν σε κάθε εμφάνισή τους».

Παράλληλα, στις 22 Νοεμβρίου κυκλοφορούν οι αμερικανικές εκδόσεις των άλμπουμ τους του 1964 και του 1965 σε νέο box set, ενώ το 2027 θα κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους οι τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες, μία για κάθε μέλος των Beatles. Το καλοκαίρι κυκλοφόρησαν φήμες ότι το ρόλο του Πολ Μακάρτνεϊ θα αναλάβει ο Πολ Μέσκαλ (Aftersun), τον Τζον Λένον θα υποδυθεί ο Χάρις Ντίκινσον (Το τρίγωνο της θλίψης), τον Τζορτζ Χάρισον ο Τσάρλι Ρόου και τον Ρίνγκο Σταρ ο Μπάρι Κιόγκαν (Τα πνεύματα του Ινισέριν, Ο θάνατος του ιερού ελαφιού).


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ