Μαρινάκης για διαγραφή Σαλμά: «Αναπαρήγαγε συκοφαντίες στα κανάλια»


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίος αποφασίστηκε η διαγραφή του Μάριου Σαλμά.

«Δεν έχει σχέση με τις αντιρρήσεις του και τις ιδέες του. Υπάρχει σεβασμός στην ελεύθερη άποψη. Διαγράφηκε γιατί αναπαρήγαγε μια σειρά από συκοφαντίες και κατηγορίες στα κανάλια», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στο MEGA.



Η διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στην επίσημη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, κατόπιν πρότασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απόφαση ήρθε μετά από έντονες ενδοκομματικές εντάσεις που είχαν προκληθεί από την κριτική του Σαλμά, τόσο σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις όσο και εντός του κοινοβουλίου, όπου εξέφρασε αντίθετες θέσεις με την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, ειδικά γύρω από το ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Ο Μάριος Σαλμάς βρισκόταν στο επίκεντρο της εσωτερικής αμφισβήτησης στη Νέα Δημοκρατία εδώ και αρκετό καιρό, με το Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του. Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν οι δημόσιες τοποθετήσεις του σχετικά με φωτογραφικούς διαγωνισμούς και την υποστήριξή του στους δανειολήπτες, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία προς τα προβλήματα των πολιτών, ειδικά των πιο ευάλωτων. Αυτή η κριτική, μαζί με τις κατηγορίες για «φωτογραφικές» συμβάσεις στον τομέα του Πολιτισμού και της Υγείας, δημιούργησε περαιτέρω ένταση εντός του κόμματος​.

Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Σαλμάς δεν διεγράφη για την κοινοβουλευτική του δράση γύρω από τα κόκκινα δάνεια, αλλά για την επανειλημμένη συκοφαντική συμπεριφορά του και την επιμονή του σε αβάσιμες κατηγορίες, ακόμα και μετά από σχετικές απαντήσεις από κυβερνητικά στελέχη.

Ο ίδιος ο Σαλμάς, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη διαγραφή του, τόνισε πως η απόφαση αυτή είναι «άδικη» και πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του. Δήλωσε επίσης πως η κριτική του προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ήταν σε θέματα ουσίας που αφορούσαν τους πολίτες και πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των πολλών​.

Η διαγραφή του Σαλμά ερμηνεύεται ως σαφές μήνυμα της κυβέρνησης προς άλλους βουλευτές που ενδέχεται να επιδιώκουν την αντιπολίτευση εντός του κόμματος, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ