«Πνίγεται» η Βρετανία: Βροχές ενός μήνα σε ένα 24ωρο – Χάος, πλημμύρες και κλειστά σχολεία


Ισχυρή βροχόπτωση πλήττει τη Βρετανία και προκαλεί ταξιδιωτικό χάος με έντονες πλημμύρες στο Λονδίνο και άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας. Πορτοκαλί συναγερμός για εκατομμύρια κατοίκους

Πορτοκαλί προειδοποίηση για τον καιρό είναι σε ισχύ για εκατομμύρια ανθρώπους στην Αγγλία, καθώς βροχές τουλάχιστον ενός μήνα αναμένεται να πέσουν σε ορισμένες περιοχές. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για κεραυνούς, πιθανές πλημμύρες, δύσκολες συνθήκες οδήγησης και χάος στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις σε ολόκληρη τη Βρετανία προκαλούν πλημμύρες, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν σημαντική αναστάτωση στα ταξίδια και κλείσιμο σχολείων. Το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας και της Ουαλίας είναι υπό κίτρινη προειδοποίηση καιρού από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ ένα κεντρικό συγκρότημα της Αγγλίας που ξεκινά από τη Δυτική Χώρα και φτάνει μέχρι το Χαλ στην ανατολική ακτή βρίσκεται σε πορτοκαλί προειδοποίηση.

Οι επιβάτες αντιμετώπισαν χαοτικές μετακινήσεις προς την εργασία τους μετά από βροχή άνω των 60 χιλιοστών σε περιοχές γύρω από το Λονδίνο. Τέσσερις γραμμές του υπόγειου σιδηρόδρομου της πρωτεύουσας έκλεισαν μερικώς λόγω πλημμύρας σήμερα το πρωί – το Bakerloo, το District, το Metropolitan και το Piccadilly – εκτός από το Overground.

Χιλιάδες γονείς προσπαθούσαν να βρουν παιδική μέριμνα μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω πλημμύρας σε περιοχές του Oxfordshire, του Bedfordshire, του Warwickshire και του Hertfordshire. Η Met Office ενεργοποίησε πορτοκαλί προειδοποίηση για τμήματα της κεντρικής και νοτιοδυτικής Αγγλίας μέχρι τις 21:00 (το βράδυ, τοπική ώρα) εν μέσω ανησυχιών ότι πλημμυρισμένοι δρόμοι θα μπορούσαν να αποκόψουν ορισμένες κοινότητες.

Μια ευρύτερη κίτρινη προειδοποίηση ισχύει για σήμερα, καλύπτοντας τμήματα της Ουαλίας, μεγάλο μέρος της νότιας Αγγλίας, τα Μίντλαντς και τη Βορειοδυτική Αγγλία και το Γιορκσάιρ. Ορισμένες πληγείσες περιοχές ενδέχεται να δουν έως και 120 χιλιοστά βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι ενδέχεται να εκδοθούν περισσότερες προειδοποιήσεις.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 76 προειδοποιήσεις για «πιθανές» πλημμύρες και 13 προειδοποιήσεις για «αναμενόμενες» πλημμύρες – με τρεις στο Λονδίνο στο South Ruislip, στο Beckenham και στο Merton, όπου σπίτια και επιχειρήσεις ενδέχεται να πλημμυρίσουν.

Ο αγώνας του Πρωταθλήματος ανάμεσα στη Νιούκαστλ και τη Γουίμπλεντον αύριο το βράδυ αναβλήθηκε λόγω μεγάλων πλημμυρών γύρω από το γήπεδο ποδοσφαίρου στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, ενώ πιθανές διακοπές ρεύματος αναμένεται να πλήξουν σπίτια και επιχειρήσεις


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ