Μέση Ανατολή: Το μήνυμα του IDF ότι «θα εντείνουμε τις επιθέσεις» και ο «γρίφος» Νετανιάχου


Γενίκευση της έντασης στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να τονίζει ότι θα «συνεχίσουμε και θα εντείνουμε» τις επιθέσεις στο έδαφος του Λιβάνου, εναντίον της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός «εξαπέλυσε» 400 επιθέσεις στον Λίβανο το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τη Χεζμπολάχ να απαντά με εκτόξευση ρουκετών στη βάση «Ραμάτ Νταβίντ» κοντά στην πόλη της Χάιφα, στη μεγαλύτερη ανταλλαγή πυρών από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο IDF ξεκαθαρίζει ότι θα «συνεχίσουμε και θα εντείνουμε» τις επιθέσεις στο έδαφος του Λιβάνου, εναντίον της Χεζμπολάχ, ενόσω ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθυστερεί την αναχώρηση για τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπου αναμένεται να μιλήσει για την αυξανόμενη ένταση στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, επίσης, ότι δέχθηκε επίθεση, η οποία προήλθε από το ιρακινό έδαφος «και τα ανατολικά». Πρόκειται για τα drones της οργάνωσης «Ισλαμική Οργάνωση του Ιράκ», που είναι δραστήρια το τελευταίο διάστημα, με πλήγματα εναντίον ισραηλινών και αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία, ως υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ