Μαδούρο Air: Και δεύτερο αεροσκάφος της Βενεζουέλας πάνω από την Ελλάδα


Τη στιγμή που δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος για την προσγείωση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να εγείρει και νέα ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις του καθεστώτος Μαδούρο στην Ελλάδα, καθώς κι ένα δεύτερο κυβερνητικό Falcon της λατινοαμερικανικής χώρας εντοπίστηκε να προσεγγίζει το FIR Αθηνών την ίδια χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», στις 28 Φεβρουαρίου 2019, στις 12:39 το μεσημέρι, ένα δεύτερο αεροσκάφος τύπου Falcon 2000ΕΧ, με τα διακριτικά YV3360, που φέρεται να ανήκει και αυτό στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, PDVSA και χαρακτηρίζεται ως κυβερνητικό, εντοπίζεται να πετά πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, πλησίον της Κρήτης, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν και εκείνο προσγειώθηκε σε κάποιο ελληνικό αεροδρόμιο.

Δύο ώρες αργότερα από την εμφάνιση του σκάφους αυτού, γίνεται γνωστό πως το Falcon YV2486 της κυβέρνησης Μαδούρο έχει εισέλθει στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, στην ίδια περιοχή. Ωστόσο, το αεροσκάφος αυτό προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας στις 2 Μαρτίου.

Η εφημερίδα επικαλείται ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με την οποία το αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, προερχόταν από το Αμπου Ντάμπι.

Είχε προηγηθεί η Γενεύη, όπου στις 27 Μαρτίου ο κ. Αρεάσα συμμετείχε σε σύνοδο του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ. Ωστόσο, αρκετά σημεία της διαδρομής του επίμαχου αεροσκάφους παραμένουν άγνωστα.

Το ζητούμενο είναι τι απέγινε τελικά το δεύτερο βενεζουελάνικο αεροσκάφος, ενώ ανεξάρτητα από το γεγονός εάν κι αυτό προσγειώθηκε ή όχι σε κάποιο ελληνικό αεροδρόμιο, επικρατεί προβληματισμός, καθώς τα δύο αεροσκάφη του καθεστώτος Μαδούρο, εντοπίζονται να προσεγγίζουν τη χώρα μας, σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση βγάζει τόνους χρυσού από τη χώρα και φυγαδεύει αξιωματούχους.

Αντιπολίτευση της Βενεζουέλας: «Ο Μαδούρο χρησιμοποιεί την Ελλάδα για την πώληση του χρυσού»

Υπενθυμίζεται ότι στις 05/03/2019 ο βουλευτής της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης, Χοσέ Γκέρα είχε καταγγείλει πως η Αθήνα αποτελεί μέρος του σχεδίου του Νίκολας Μαδούρο για την πώληση του χρυσού της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, συνολικό 8 τόνοι χρυσού εξαφανίστηκαν από τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας ενώ απουσίαζε ο διοικητής της.

Αντιμέτωπο με βαθιά κρίση πληθωρισμού και ισοτιμίας το Καράκας πωλεί χρυσό από τα αποθέματά του ώστε να αποκτήσει «σκληρό» συνάλλαγμα για τις εισαγωγές του.

Ο Χοσέ Γκέρα άφησε να εννοηθεί πως η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως «ενδιάμεσος» σε αυτή την υπόθεση. Ενώ τόνισε πως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι εύκολο να προσγειωθούν κυβερνητικά αεροσκάφη, λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο.

«Είναι πολύ κακό η Ελλάδα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία», σχολίασε σε άλλο σημείο με αφορμή το γεγονός πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει τον Μαδούρο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ