Διαγραφή Σαλμά από τις ΗΠΑ με ηχηρά μηνύματα στο εσωτερικό της ΝΔ


Με την κίνηση του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει και ένα μήνυμα σε όλους όσοι έχουν άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού τους περί αντάρτικων και ομάδων εσωτερικής υπονόμευσης

Η διαγραφή του Μάριου Σαλμά δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε προκαλέσει πολλές φορές την τύχη του

Θα έλεγε κανείς ότι με τη στάση του και την επιθετική του συμπεριφορά προς τις επιλογές της κυβέρνησης αλλά και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο Μάριος Σαλμάς μάλλον επεδίωκε εδώ και καιρό τη διαγραφή του.

Οι συνεχείς επιθέσεις των τελευταίων ημερών κατά της κυβέρνησης και κατά του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη με αφορμή κόκκινα δάνεια ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε. Όμως δεν ήταν μόνο τα παραπάνω.

Από τη συχνότητα του Open και εν συνεχεία του Kontra, έκανε καταγγελίες για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς από τα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας ως προς τα κυλικεία των υπουργείων.

Μάλιστα, το θέμα είχε θέσει εγγράφως ο κ. Σαλμάς, με ερώτηση στην κυρία Μενδώνη, η οποία του είχε απαντήσει στο τέλος Ιουλίου. Ο γαλάζιος βουλευτής, όμως, επανήλθε και συνέχιζε σε καθημερινό επίπεδο να επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση.

Από τις ΗΠΑ, όπου έφτασε για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προβούν στα δέοντα και να λήξει αυτή η ιστορία με τον Σαλμά.

Από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα για αόριστες και ανυπόστατες καταγγελίες οι οποίες εκθέτουν τη Νέα Δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται ανεκτές.

«Όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη», λένε κυβερνητικά στελέχη και υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άργησε αρκετά να τον διαγράψει.

Με την κίνηση του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει και ένα μήνυμα σε όλους όσοι έχουν άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού τους περί αντάρτικων και ομάδων εσωτερικής υπονόμευσης.

Ειδικά σε ότι αφορά τον κ. Σαλμά πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τις ευρωεκλογές είχε εξαπολύσει τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και είχε θέσει τον εαυτό του εκτός ΝΔ επί της ουσίας.

«Χτυπήσατε τη φοροδιαφυγή στα πετρέλαια;», ρώτησε ο κ. Σαλμάς απευθυνόμενος τότε προς τον πρωθυπουργό. «Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

Ο πρωθυπουργός που πήρε τότε αμέσως το λόγο απάντησε: «Δεν θα δεχτώ τέτοιου είδους υπονοούμενα ότι εξυπηρετούμε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους. Στηρίζουμε τους πολλούς».

Από τότε το κλίμα για τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ήταν βαρύ και όλοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ανέμεναν να απομακρυνθεί κάποια στιγμή από αυτή.

Ο κ. Σαλμάς εδώ και καιρό θεωρείτο ξένο σώμα στη ΝΔ και η χθεσινή εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ