Ισραηλ: Στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλλαν στα γραφεία του Αλ Τζαζίρα στην Δυτική Όχθη


Το Ισραήλ απαγόρευσε τις εκπομπές του δικτύου από τον Μάιο, σύμφωνα με νόμο έκτακτης ανάγκης που ψηφίστηκε τον Απρίλιο.

Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο γραφείο του στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης με στρατιωτική εντολή να το κλείσουν για 45 ημέρες.

Ο τηλεοπτικός σταθμός του Κατάρ δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλάνα από στρατιώτες να παρουσιάζουν στο προσωπικό του γραφείου τη διαταγή.

Το Ισραήλ απέσυρε το δίκτυο από τον αέρα και μπλόκαρε τις εκπομπές του για παραβίαση της εθνικής ασφάλειας τον Μάιο, μετά από νόμο έκτακτης ανάγκης που ψηφίστηκε τον Απρίλιο.

Ο αρχικός νόμος της Κνεσέτ επέτρεπε στο Ισραήλ να απαγορεύσει τον τηλεοπτικό σταθμό για περίοδο 45 ημερών, με περαιτέρω ανανέωση των 45 ημερών να υπόκειται σε δικαστική έγκριση. Το περιφερειακό δικαστήριο Τελ Αβίβ-Τζάφα ανανέωσε την απαγόρευση τέσσερις φορές από τότε, με τελευταία απόφαση της περασμένης εβδομάδα.

Σε μια απόφαση του Ιουνίου, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι υπάρχει άμεση και αιτιώδης σχέση μεταξύ ατόμων που έχουν πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις εντός του Ισραήλ και της κατανάλωσης περιεχομένου του Al Jazeera.

Επίσης, διαπίστωσε ότι υπήρχε «στενή σχέση» μεταξύ του Al Jazeera και της Χαμάς, ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι του Al Jazeera στη Γάζα είχαν μετατραπεί σε «βοηθούς και συνεργάτες» της παλαιστινιακής τρομοκρατικής ομάδας και ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν πραγματοποιήσει ακόμη και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Με πληροφορίες από IsraelTimes


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ