Σφυροκοπάει τον Λίβανο το Ισραήλ: Η… βεντέτα του Γκάλαντ και τα αντίποινα της Χεζμπολάχ


Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει η κατάσταση στην Μέση Ανατολή

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο απόψε, αφού νωρίτερα είχε ανακοινώσει επιδρομές κατά χιλιάδων εκτοξευτών πυραύλων και άλλων στόχων της ισλαμιστικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του στρατού.

H βεντέτα του Γκάλαντ με την Χεζμπολάχ

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι δολοφονίες των κορυφαίων διοικητών της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ και Αχμέντ Γουαχμπί είναι «ένα σημαντικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών» όχι μόνο για το Ισραήλ αλλά και για τον ίδιο προσωπικά.

Σύμφωνα με τον Γκάλαντ, οι Ακίλ και Γαχμπί ήταν επικεφαλής μιας ενέδρας το 1997 κατά την οποία σκοτώθηκαν 11 κομάντος της επίλεκτης μονάδας ναυτικών καταδρομών του IDF στο Λίβανο. Ο Γκάλαντ είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής της μονάδας Shayetet 13 μέχρι να πάρει προαγωγή στις αρχές του ίδιου έτους.

«Αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους πεσόντες και τους αγαπημένους τους, αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους κατοίκους του βορρά και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους μας επιθυμούν το κακό» υπογράμμισε ο Γκάλαντ σε ανακοίνωσή του.

H Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έριξε ρουκέτες προς την κατεύθυνση δύο ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων

Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε πως έριξε σήμερα μια ομοβροντία ρουκετών Katyusha εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέα πλήγματα εναντίον φιλοϊρανικών κέντρων εκπαίδευσης στο νότιο Λίβανο.

Σε δύο διαφορετικά δελτία Τύπου, η Χεζμπολάχ ανέφερε πως οι μαχητές της «εκτόξευσαν μια ομοβροντία ρουκετών Katyusha» εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, προσθέτοντας πως πρόκειται για μία «απάντηση στις επιθέσεις του εχθρού» στο νότιο Λίβανο.

Ανταποκριτές του AFP ανέφεραν σφοδρούς βομβαρδισμούς σε διαφορετικές περιοχές στο νότιο Λίβανο.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ