Air Fryer: Προσοχή! Αυτά είναι τα φαγητά που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ εκεί


Τα φαγητά που πρέπει να αποφύγετε να μαγειρέψετε με το air fryer

Μπορεί να έχεις εμμονή με αυτό και να θέλεις να μαγειρεύεις τα πάντα εκεί. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν είναι καλό να μαγειρεύονται στο air fryer.

Ποια είναι αυτά; Θα βρείτε τις απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί:

Ένα ολόκληρο κοτόπουλο

Μπορεί να κάποιοι να λένε πως μπορείς εύκολα να μαγειρέψεις ένα ολόκληρο κοτόπουλο στο AIRFRYER αλλά δεν πρόκειται ποτέ να μαγειρευτεί όσο τέλεια μπορεί να μαγειρευτεί και να ψηθεί στο φούρνο.

Ωμό ρύζι και ζυμαρικά

Σίγουρα μπορείς να προσθέσεις το ρύζι στο AIRFRYER και να το ζεστάνεις όταν είναι ήδη μαγειρεμένο. Πρέπει, όμως, να είναι μαγειρεμένο από πριν. Το AIRFRYER είναι τέλειο για να ζεσταθεί ομοιόμορφα το ρύζι σου αλλά όχι για να βράσει σε αυτό εξ’αρχής.

Ποπκόρν

Παρόλο που υπάρχουν αρκετές συνταγές online για ποπκόρν στο AIRFRYER (και το έχω δοκιμάσει και εγώ μια φορά ευτυχώς χωρίς να πάθει κάτι το AIRFRYER), δεν πρέπει ποτέ να το δοκιμάσεις. Το καλαμπόκι μπορεί να πεταχτεί στο στοιχείο θέρμανσης στο πάνω μέρος του κάδου, προκαλώντας βραχυκύκλωμα. Πέρα από αυτό το ποπκορν για να σκάσει θέλει πολύ πιο υψηλές θερμοκρασίες από αυτές που μπορεί να φτάσει το AIRFRYER. Αυτό σημαίνει πως ίσως κάποια καλαμπόκια να σκάσουν αλλά σίγουρα πολλά θα καούν απλά μέσα στη συσκευή χωρίς να σκάσουν ποτέ.

Σούπες και ό,τι θέλει βράσιμο

Σίγουρα δεν μπορείς να φτιάξεις σούπες στο AIRFRYER. Αυτό το μηχάνημα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά με φαγητά που θέλουν υγρό περιβάλλον. Για σούπες, λοιπόν, πρέπει να συνεχίσεις να προτιμάς την κλασική κατσαρόλα.

Οτιδήποτε έχει χυλό

Με λίγα λόγια απαγορεύεται να βάλεις στο AIRFRYER οτιδήποτε φτιάχνεται με χυλό όπως τα λαχανικά tempura. Ο χυλός με τη δύναμη του αέρα μπορεί να πεταχτεί παντού και να δημιουργήσει πρόβλημα στο AIRFRYER ή μπορεί να μείνει στον πάτο του κάδου και να μη σου φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείς γευστικά αλλά και εμφανισιακά.

Οτιδήποτε με πολλά μπαχαρικά

Αν θέλεις να ψήσεις κάτι στο AIRFRYER καλό είναι να μην του βάλεις μπαχαρικά από την αρχή εκτός αν του προσθέσεις και αρκετό ελαιόλαδο έτσι ώστε τα μπαχαρικά να κολλήσουν σε αυτό. Αν δεν βάλεις ελαιόλαδο τότε με το που θα βάλεις σε λειτουργία του AIRFRYER όλα τα μπαχαρικά θα πεταχτούν στον αέρα και θα κυκλοφορούν χωρίς να στέκονται εκεί που πραγματικά πρέπει. Επομένως, ποια είναι η λύση; Η θα προσθέσεις τα μπαχαρικά σου στο τέλος ή θα βάλεις και ελαιόλαδο στο φαγητό σου εξαρχής έτσι ώστε τα μπαχαρικά να κολλήσουν πάνω σε αυτό.

Τέλος, αυτό που πρέπει να προσέξεις πολύ είναι το αντικολλητικό χαρτί που θα χρησιμοποιήσεις μέσα στο AIRFRYER. Αν το φαγητό που θα βάλεις πάνω στο αντικολλητικό χαρτί είναι πολύ ελαφρύ ο αέρας που κινείται μέσα στη συσκευή μπορεί να τραβήξει το χαρτί και να το πάει προς το στοιχείο θέρμανσης με αποτέλεσμα να προκληθεί μέχρι και φωτιά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ