Λίβανος: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των διοικητών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στη Βηρυτό


Ανάμεσά τους ο ανώτερος διοικητής, Ιμπραχίμ Ακίλ – Στους 37 οι νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα κοντά στη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των κορυφαίων αξιωματούχων των ειδικών δυνάμεων Ραντουάν της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στη χθεσινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, μαζί με τον ανώτερο διοικητή Ιμπραχίμ Ακίλ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι «Times of Israel».

Να σημειωθεί πως ο Ακίλ ήταν ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, ο εν ενεργεία διοικητής της Δύναμης Ραντουάν και επικεφαλής ενός μακροχρόνιου σχεδίου εισβολής στη Γαλιλαία. Ο Ακίλ συναντιόταν με τους ανώτερους διοικητές της Ραντουάν κάτω από ένα κτίριο κατοικιών στη Βηρυτό όταν ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε την επίθεσή του. Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο Αχμέντ Ουάχμπι, που προσδιορίστηκε από τη Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό ως επικεφαλής της μονάδας εκπαίδευσης της τρομοκρατικής ομάδας και πρώην διοικητής της Ραντουάν.

Οι ανώτατοι διοικητές των ειδικών δυνάμεων Ραντουάν που σκοτώθηκαν στο χτύπημα αναγνωρίζονται από τον ισραηλινό στρατό είναι οι: Χασάν Χουσεΐν, διοικητής ειδικών δυνάμεων στην περιφερειακή μεραρχία Αζίζ. Σάμερ Χαλαβί, διοικητής της παράκτιας περιοχής. Αμπάς Μουσλιμάνι, διοικητής της περιοχής Κιάνα. Αμπντουλάχ Χιτζάζι, διοικητής της περιοχής Ramim Ridge. Μοχάμεντ Ρέντ, διοικητής της περιοχής Κιάμ. Χασάν Μαντί, διοικητής της περιοχής Mount Dov. Χασάν Αμπντάλ Σατάρ, επικεφαλής επιχειρήσεων. Χουσεΐν Χαντράτζ, αρχηγός προσωπικού. Μοχάμεντ αλ-Ατάρ, διοικητής του τμήματος εκπαίδευσης·και ο Μαχμούντ Χαμάντ, ανώτερος αξιωματικός επιχειρήσεων.

Onomata-dioikiton.jpg

Στους 37 οι νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα χθες κοντά στη Βηρυτό

Ο απολογισμός του ισραηλινού πλήγματος της Παρασκευής στα νότια προάστια της Βηρυτού, κατά τον οποίο στοχοθετήθηκαν ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ, ανέρχεται σε 37 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Το πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε έναν νέο απολογισμό, διευκρινίζοντας πως «οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των συντριμμιών» του κατεστραμμένου κτιρίου συνεχίζονται. Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 31 νεκρούς, εκ των οποίων 3 παιδιά και επτά γυναίκες.

Νέες ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο – Με ρουκέτες απάντησε η Χεζμπολάχ

Νωρίτερα σήμερα, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε πως έριξε σήμερα μια ομοβροντία ρουκετών Katyusha εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέα πλήγματα εναντίον φιλοϊρανικών κέντρων εκπαίδευσης στο νότιο Λίβανο.

Σε δύο διαφορετικά δελτία Τύπου, η Χεζμπολάχ ανέφερε πως οι μαχητές της «εκτόξευσαν μια ομοβροντία ρουκετών Katyusha» εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, προσθέτοντας πως πρόκειται για μία «απάντηση στις επιθέσεις του εχθρού» στο νότιο Λίβανο.

Ανταποκριτές του AFP ανέφεραν σφοδρούς βομβαρδισμούς σε διαφορετικές περιοχές στο νότιο Λίβανο.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Times of Israel


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ