Σπίρτζης: Να υποβάλουν πόθεν έσχες οι υποψήφιοι πρόεδροι – Τη Δευτέρα η συνεδρίαση


Εκρηκτικό το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκάθαρος ο Χρήστος Σπίρτζης για τους υποψήφιους προέδρους

Ολοένα και ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με τις εντάσεις και τις διαφωνίες να έχουν τον πρώτο λόγο. Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σπίρτζης θα θέσει ζήτημα το έκτακτο συνέδριο να είναι και καταστατικό, στη γραμμή του Νίκου Παππά. Επιπλέον, ζήτησε να υποβάλουν «Πόθεν Έσχες» οι υποψήφιοι πρόεδροι. Και για τα δύο ζητήματα θα γίνουν ψηφοφορίες.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση γύρω από το ζήτημα των ψηφισμάτων των νομαρχιακών οι οποίες στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Κάποιοι μίλησαν για αντικαταστατικές ενέργειες, ωστόσο συμφωνήθηκε πως πρόκειται για νόμιμες αποφάσεις.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε: «Η διαφάνεια, η αλήθεια, η ειλικρίνεια απέναντι σε κάθε πολίτη είναι αξιακή αρχή του κόμματός μας. Σήμερα, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοούμενων για μαύρα ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων, είναι επιτακτική η ανάγκη για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε.

Σ’ αυτό το πλαίσιο οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, θα καταθέτουν με την υποψηφιότητά τους, το «Πόθεν Έσχες» που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες αρχές, ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πριν την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο».

Και συμπλήρωσε πως «στο πλαίσιο αυτό προσβλητικές αναφορές σε βάρος της προσωπικότητας στελεχών, βουλευτών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων όπως «κουκουλοφόροι», «πραξικοματίες», «εκτροπές» κ.α καθώς και συμπεριφορές και πράξεις, που στοχοποιούν βουλευτές και στελέχη του κόμματος είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα στις 12.00


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ