Μανώλης Παπαστεφανάκης: Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός


Απεβίωσε, σε ηλικία 84 ετών, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός, Μανώλης Παπαστεφανάκης.

Σε ηλικία 84 ετών, «έφυγε» από τη ζωή ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος, Μανώλης Παπαστεφανάκης. Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο στις 15:00.

Ο Μανώλης Παπαστεφανάκης γεννήθηκε το 1940, στο Μαγαρικάρι. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και άσκησε τη δικηγορία. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την πολιτική και υπήρξε οργανωτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου. Διετέλεσε βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ από το 1981 ως το 1990 και από το 1993 ως το 1996.

Τον Φεβρουάριο του 1987, διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, οπότε και ανέλαβε αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

Τον Μάρτιο του 1989 έγινε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μέχρι τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς που έληξε η θητεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ: Συλλυπητήριο μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου

«Το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά σήμερα το Μανόλη Παπαστεφανάκη, έναν πολιτικό κι ένα στέλεχος που είχε ταυτίσει τον αγώνα και τη διαδρομή του με την πορεία του κινήματος από τα χρόνια της δημιουργίας του ως την ιστορική νίκη του 1981 αλλά και μετέπειτα.

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ της Κρήτης μας, δεν θα είχε το επιδραστικό του αποτύπωμα στο νησί μας χωρίς την παρουσία στελεχών και προσωπικοτήτων όπως του Μανόλη Παπαστεφανάκη.

Πάντα με το θάρρος και την παρρησία της άποψης του, με σθένος και δυναμισμό, από τότε που ξεκινούσε και “όργωνε” τη Μεσσαρά για να στήσει το οργανωτικό δίκτυο του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ως βουλευτής και υπουργός, πάντα στο πλευρό του ιδρυτή του κινήματος, υπηρέτησε και συνέβαλε αποφασιστικά να δρομολογηθούν λύσεις για την Κρήτη και το Ηράκλειο αλλά και να γίνει πανίσχυρο και παντοδύναμο το ΠΑΣΟΚ στο νησί.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αποχαιρετά σήμερα έναν ανιδιοτελή αγωνιστή κι ένα ιστορικό στέλεχος που έβαλε το δικό του λιθαράκι ώστε το κίνημα μας να ορθοποδήσει και να μεγαλουργήσει στα επικά χρόνια της δεκαετίας του ‘80. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ