Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μπαράζ» επιθέσεων με drones κατά τη διάρκεια της νύχτας – Τρεις νεκροί


Σφοδρές επιθέσεις εκατέρωθεν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενόσω ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατερρίφθησαν πάνω από εκατό ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από το έδαφος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας (20ή προς 21η Σεπτεμβρίου).

«Συνολικά 101 ουκρανικά drones αναχαιτίσθηκαν και καταστράφηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τα 43 από αυτά καταστράφηκαν στους αιθέρες της περιφέρειας Μπριάνσκ (δυτικά), που γειτονεύει με την Ουκρανία.

Ακόμη 18 καταστράφηκαν στο Κράσνονταρ (νοτιοδυτικά), περιφέρεια που γειτονεύει με την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014.

Ο Κυβερνήτης του Κράσνονταρ, Κράι Βένιαμιν Κοντρατίεφ, έγραψε ότι ο ρωσικός στρατός κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) στην περιοχή του Τίχορετσκ.

«Τα συντρίμμια ενός από αυτά που κατέπεσαν, προκάλεσαν φωτιά η οποία επεκτάθηκε σε εκρηκτική ύλη. Τώρα, για λόγους ασφαλείας, βρίσκεται σε εξέλιξη προσωρινή εκκένωση των κατοίκων του χωριού που βρίσκεται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς», προσέθεσε.

Η Μόσχα το τελευταίο διάστημα ανακοινώνει σχεδόν καθημερινά καταρρίψεις δεκάδων drones της Ουκρανίας.

Πυραυλικό πλήγμα της Ρωσίας στην ουκρανική πόλη Κρεβί Ρι (κεντρικά) κατά τη διάρκεια της νύχτας, στοίχισε τη ζωή ενός δωδεκάχρονου αγοριού και δύο ηλικιωμένων γυναικών, 74 και 79 ετών, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, Σερχίι Λισάκ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το πλήγμα σημειώθηκε «στο μέσο της νύχτας, ενώ η πόλη κοιμόταν». Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Δεν απειλείται η ζωή τους.

Η Κρεβί Ρι, πόλη όπου είναι εγκατεστημένες χαλυβουργίες, απέχει περίπου 64 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο τομέα υπό ρωσική κατοχή. Βομβαρδίζεται συχνά, κυρίως από αέρος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ