Pokemon: Όσοι έκαναν συλλογή από κάρτες, έχουν στα χέρια τους έναν «θησαυρό»


Βρίσκοντας μια εφαρμογή που του επέτρεπε να σαρώσει κάθε κάρτα και να δει την αξία της στις συλλεκτικές αγορές, ο Πάρντο σοκαρίστηκε όταν είδε ότι πολλές κάρτες άξιζαν τριψήφια ποσά.

Έκπληκτο έμεινε ένα ζευγάρι όταν ανακάλυψε πως ένα παιχνίδι που έπαιζαν σαν παιδιά, το Pokemon, κάνοντας τη συλλογή τους, θα μπορούσαν να βγάλουν πλέον από την πώληση τους, μια περιουσία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την Madeline Brice και τον σύζυγός της Juan Pardo, ένα ζευγάρι το οποίο πλησιάζει τα 30 του έτη, κάτι που σημαίνει ότι γεννήθηκαν στη μέση της εμφάνισης των Pokémon στις ΗΠΑ, που κατέστρεψε την αγορά των παιχνιδιών και των βιντεοπαιχνιδιών και δεν τα παράτησε ποτέ. Ο Πάρντο άρχισε να συλλέγει κάρτες Pokémon σε ηλικία πέντε ετών, αφού είχε εμμονή με την τηλεοπτική εκπομπή Pokémon. Έχει 1.500 και τα έχει διατηρήσει με ασφάλεια σε πλαστικοποιημένα μανίκια συλλογής καρτών.

Βρίσκοντας μια εφαρμογή που του επέτρεπε να σαρώσει κάθε κάρτα και να δει την αξία της στις συλλεκτικές αγορές, ο Πάρντο σοκαρίστηκε όταν είδε ότι πολλές άξιζαν τριψήφια ποσά. Μετά τη σάρωση των πρώτων 670 καρτών, η αναφερόμενη αξία ήταν πάνω από 2 χιλιάδες δολλάρια.

Πολλές από τις κάρτες αγοράστηκαν από τη μαμά του Πάρντο αφού είχε σταματήσει να τις μαζεύει εν όψει της φοίτησης στο πανεπιστήμιο. Η μαμά του συνέχιζε να πηγαίνει για χάρη του παλιού καιρού.

«Είναι η συλλογή μου, αλλά είναι κυρίως η δική της», παραδέχτηκε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων SWNS. «Σοκαρίστηκα εντελώς όταν συνειδητοποίησα πόσο αξίζουν».

Εκτίμησε ότι ολόκληρη η μη βαθμολογημένη συλλογή του θα μπορούσε να πουληθεί μεταξύ 4 και 5 χιλιάδων δολλαρίων.

«Νόμιζα ότι θα ήταν μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια», είπε.

Η πιο πολύτιμη κάρτα του Juan είναι ένα Reverse Holo Charmander αξίας 229 δολλαρίων.

Αν και η συλλογή θα μπορούσε να πάρει ένα αξιοπρεπές ποσό, ο Pardo δεν σχεδιάζει να πουλήσει τον παιδικό του θησαυρό σύντομα, κυρίως άλλα 20 χρόνια αποθήκευσης μπορεί εκτοξεύσουν ακόμη περισσότερο την αξία τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ