Σύμβουλος Νετανιάχου για Χεζμπολάχ: “Οι προηγούμενες κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν πλέον”.


Την συγκεκριμένη φράση αποδίδουν σε σύμβουλο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης.

Το σαουδαραβικό κανάλι Al-Hadath μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου μίλησε με το σαουδαραβικό μέσο ενημέρωσης Al-Arabiya και δήλωσε: “Το Ισραήλ κλιμάκωσε την αντιπαράθεση με τη Χεζμπολάχ. Εάν η Χεζμπολάχ δεν σταματήσει τις επιθέσεις της, θα επεκτείνουμε τους στόχους μας”. Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη δολοφονία του ηγετικού στελέχους της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ νωρίτερα χθές.

Στον σύμβουλο του Νετανιάχου αποδόθηκε επίσης η φράση: “Οι προηγούμενες κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν πλέον”.

Μια διπλωματική πηγή δήλωσε στο κανάλι Al-Hadath ότι: “Η δολοφονία του Ακίλ είναι ένα πολιτικό και στρατιωτικό μήνυμα (από το Ισραήλ) ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση από τη Χεζμπολάχ θα αντιμετωπιστεί με περαιτέρω κλιμάκωση στη γειτονιά”.

Αναφέρθηκε επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε στον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκαλάντ: “Ανησυχούμε ολοένα και περισσότερο για την κλιμάκωση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου και φοβόμαστε για λάθος υπολογισμούς”. Ωστόσο, αναφέρθηκε επίσης ότι ο Όστιν δήλωσε: “Επιβεβαιώνουμε τη σταθερή, μόνιμη και ακλόνητη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια του Ισραήλ”. Εν τω μεταξύ, αναφέρθηκε ότι το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος USS Harry S. Truman θα κατευθυνθεί στην ανατολική Μεσόγειο την ερχόμενη Δευτέρα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ