Από «κόκκινος διάβολος» …ιερέας: Ο πρώην ποδοσφαιριστής που «βαρέθηκε τα χρήματα και τα μοντέλα»


Ο Βορειοϊρλανδός, ο οποίος κέρδισε 27 συμμετοχές για τη χώρα του χειροτονήθηκε διάκονος στην Καθολική Εκκλησία το 2017

Ο πρώην μέσος της Βόρειας Ιρλανδίας Philip Mulryne, κάποτε στα αρχεία της Manchester United – τώρα είναι ιερέας αφού εγκατέλειψε το άθλημα.

Ο Βορειοϊρλανδός, ο οποίος κέρδισε 27 συμμετοχές για τη χώρα του χειροτονήθηκε διάκονος στην Καθολική Εκκλησία το 2017.

Ο Mulryne, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στο Old Trafford αφού προχώρησε μέσω της ακαδημίας του συλλόγου, έκανε μόνο μία εμφάνιση στην Premier League για τον σύλλογο πριν μετακομίσει στη Norwich το 1999 για £ 500,000. Παράλληλα είχε σχέση με το λαμπερό μοντέλο Nicola Chapman.

Αφού έγινε αγαπημένος των οπαδών στο Carrow Road, ο Βορειοϊρλανδός έκανε πάνω από 150 εμφανίσεις πρωταθλήματος για την ομάδα Norfolk πριν φύγει για την Cardiff City το 2005.

Η καριέρα του θα άρχιζε τότε να παίρνει την κατηφόρα, πριν αποσυρθεί τελικά το 2008.

phil.jpg

Ενώ πολλοί πρώην παίκτες ασχολούνται με την προπονητική ή την τηλεόραση, ο Mulryne επέλεξε να εγκαταλείψει τη ζωή της αίγλης του για κάτι πιο πνευματικό.

Μιλώντας για τη μετάβασή του στην ιεροσύνη, ο Mulryne δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Norwich: «Είναι δύσκολο να εντοπίσεις μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα έλεγα ότι ξεκίνησε την τελευταία μου χρονιά στη Νόριτς, όχι ρητά και δεν το σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή, αλλά άρχισα να είμαι δυσαρεστημένος με ολόκληρο τον τρόπο ζωής.

Είχα μια υπέροχη ζωή ως ποδοσφαιριστής και ήμουν πολύ προνομιούχος, αλλά διαπίστωσα με όλα τα γύρω πράγματα ότι τελικά υπήρχε ένα είδος κενού με αυτό. Ήμουν αρκετά σοκαρισμένος – γιατί δεν είμαι χαρούμενος όταν έχω όλα όσα θέλουν οι νέοι άνδρες;

«Ξεκίνησα ένα ταξίδι προς την εξερεύνηση της πίστης μου ξανά, της πίστης που είχα ως νέος. Πήρα την απόφαση να επιστρέψω σπίτι για ένα χρόνο και ήταν πραγματικά κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς που όλα γύρισαν ανάποδα.

«Προσφέρθηκα εθελοντικά σε ένα καταφύγιο αστέγων για λίγο. Άρχισα να επιστρέφω στη λειτουργία και άρχισα να προσεύχομαι ξανά σε τακτική βάση. Μόλις βρήκα μια πραγματική αίσθηση εκπλήρωσης με αυτό. Το ποδόσφαιρο είχε τεράστια σκαμπανεβάσματα και εδώ ήταν κάτι που μου έδινε μια σταθερή αίσθηση ικανοποίησης».

Ο Mulryne, 46 ετών, έχει τον τίτλο του αιδεσιμότατου πατέρα Philip Mulryne αφού χειροτονήθηκε ιερέας για το Τάγμα των Δομινικανών το 2017 και τώρα επιβλέπει ένα εκκλησίασμα στην εκκλησία St. Mary’s Priory στο Cork.

Αφού εγκατέλειψε το παιχνίδι πριν από μια δεκαετία, ο Mulryne αποκάλυψε ότι δεν μετανιώνει για την απόφασή του.

Ο Mulryne εγγράφηκε για πρώτη φορά στο Ποντιφικό Ιρλανδικό Κολλέγιο στη Ρώμη το 2009. Προηγουμένως είχε περάσει δύο χρόνια σπουδάζοντας φιλοσοφία στην Ιταλία, πριν πάρει πτυχίο θεολογίας στο Μπέλφαστ.

Το 2016, ο πρώην μέσος κηρύχθηκε αφερέγγυος στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπέλφαστ, κηρύττοντας πτώχευση. Πιστεύεται ότι επένδυσε σε μεγάλο βαθμό σε ένα ταμείο που εκμεταλλεύτηκε ένα νομικό κενό δίνοντας φορολογικά οφέλη σε όσους βάζουν τα χρήματά τους στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές υπέγραψαν τέτοια προγράμματα – τα οποία τους έδωσαν τεράστιες μειώσεις στους φορολογικούς λογαριασμούς.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ