Λίβανος: Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ από το ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό


Νεκρός είναι Ιμπραχίμ Ακίλ, διοικητή της Δύναμης Radwan και επικεφαλής των επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην οργάνωση.

Ο Ακίλ φέρεται να ήταν ο στόχος της επίθεσης των Ισραηλινών στη Βηρυτό, νωρίτερα σήμερα

Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε ότι ένα πυκνό σύννεφο καπνού εθεάθη πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι των νότιων προαστίων της πόλης ανέφεραν ότι άκουσαν μια έκρηξη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προσφέρει 7 εκατομμύρια δολάρια σε πληροφορίες σχετικά με τον κορυφαίο διοικητή της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Ακίλ.

Στον σχετικό ιστότοπο, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ περιγράφει τον Ακίλ ως:

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ο Ακίλ ήταν κύριο μέλος της Οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ – τρομοκρατικός πυρήνας της Χεζμπολάχ – που ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό τον Απρίλιο του 1983, η οποία σκότωσε 63 άτομα, και στους στρατώνες των πεζοναυτών των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 1983, η οποία σκότωσε 241 μέλη του προσωπικού των ΗΠΑ.Στη δεκαετία του 1980, ο Aqil διηύθυνε τη σύλληψη Αμερικανών και Γερμανών ομήρων στο Λίβανο και τους κράτησε εκεί.

Μια πηγή της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι «η έρευνα ήταν ακόμη σε εξέλιξη» όταν ρωτήθηκε αν ήταν ο νεκρός στην ισραηλινή επίθεση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ