Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Έπαθα κρίση με έντονο πόνο στο στομάχι»


Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega», Ιορδάνης Χασαπόπουλος, περνά δύσκολες στιγμές με την υγεία του, καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από την Τετάρτη λόγω οξείας κρίσης παγκρεατίτιδας. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, λίγο πριν προετοιμαστεί για την εκπομπή, ένιωσε έντονο πόνο στην κοιλιακή χώρα, γεγονός που τον οδήγησε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, ο ίδιος δήλωσε ότι αισθάνεται καλύτερα, αν και παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση. Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος επεσήμανε πόσο ύπουλη είναι αυτή η ασθένεια, τονίζοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να αποφευχθούν επιπλοκές, αναφέροντας ότι γνωστοί του είχαν περάσει χειρότερες καταστάσεις με την ίδια πάθηση​.





Τι είναι η παγκρεατίτιδα

Η παγκρεατίτιδα είναι μια φλεγμονή του παγκρέατος, ενός ζωτικού οργάνου που βρίσκεται πίσω από το στομάχι και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή πεπτικών ενζύμων και ορμονών, όπως η ινσουλίνη, που ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η πάθηση αυτή μπορεί να εμφανιστεί με δύο μορφές:

Οξεία παγκρεατίτιδα: Ξαφνική και έντονη φλεγμονή που μπορεί να διαρκέσει από λίγες ημέρες έως μερικές εβδομάδες. Συνήθως οφείλεται σε λίθους στη χολή ή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αλλά μπορεί να προκληθεί και από άλλους παράγοντες, όπως λοίμωξη ή τραύμα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονο κοιλιακό πόνο, ναυτία, εμετό και πυρετό. Η οξεία παγκρεατίτιδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, όπως νεκρωτική παγκρεατίτιδα ή μόλυνση.

Χρόνια παγκρεατίτιδα: Είναι μια μακροχρόνια κατάσταση που αναπτύσσεται σταδιακά και οδηγεί σε μόνιμη βλάβη στο πάγκρεας. Η χρόνια μορφή μπορεί να προκληθεί από επαναλαμβανόμενα επεισόδια οξείας παγκρεατίτιδας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα όπως κακή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και διαβήτη.

Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν τη συχνή κατανάλωση αλκοόλ, τους λίθους στη χολή, το κάπνισμα, και ορισμένες γενετικές προδιαθέσεις. Η διάγνωση γίνεται με αιματολογικές εξετάσεις, υπερηχογράφημα ή αξονική τομογραφία. Η θεραπεία περιλαμβάνει υποστηρικτική αγωγή, όπως υγρά και αναλγητικά, αλλά και αντιμετώπιση των υποκείμενων αιτίων​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ