Ισραήλ: Στρατιώτες πετούν τα σώματα νεκρών Παλαιστινίων από ταράτσα στην Καμπάτια [σοκαριστικό βίντεο]


Ισραήλ: Σοκαριστικά βίντεο κυκλοφόρησαν από την πόλη Καμπάτια στη Δυτική Όχθη, τα οποία δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να πετούν τα σώματα τριών Παλαιστινίων από την ταράτσα ενός κτιρίου μετά από στρατιωτική επιχείρηση. Τα βίντεο καταγράφουν τους στρατιώτες να σκοτώνουν τους άνδρες και στη συνέχεια να σέρνουν τα πτώματά τους στην άκρη της ταράτσας, από όπου τα πετούν στο κενό. Η συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2024, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον έξι νεκρούς Παλαιστινίους και αρκετούς τραυματίες.

Οι εικόνες προκάλεσαν οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η Χαμάς καταδίκασε τα γεγονότα χαρακτηρίζοντάς τα ως «βάναυσες πράξεις» και «κτηνωδία». Η οργάνωση κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη βία κατά των Παλαιστινίων τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στη Γάζα, κάνοντας λόγο για γενοκτονία υπό τη σιωπηρή ανοχή της διεθνούς κοινότητας και την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Παράλληλα, το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούσαν μέρος μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, ενώ η Διεθνής Κοινότητα εκφράζει ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας και τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και δημοσιογράφων που προσπαθούσαν να καταγράψουν τα γεγονότα.

Η στρατιωτική δράση στην Καμπάτια ακολουθεί σειρά ισραηλινών επιθέσεων στη Δυτική Όχθη, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, εντείνοντας τις συγκρούσεις στην περιοχή.

Η εν λόγω επιχείρηση, όπως αναφέρουν πηγές, έγινε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Ισραήλ να καταστείλει τη δραστηριότητα ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων στη βόρεια Δυτική Όχθη​.

Η ανακοίνωση της Χαμάς

Αντιδρώντας στις εικόνες από τα φρικαλέα βίντεο, η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Οι βάναυσες πράξεις που διαπράχθηκαν από τον σιωνιστικό στρατό κατοχής στην πόλη Καμπάτια, δυτικά της Τζενίν, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την κτηνωδία και την ωμότητα αυτής της κατοχής, η οποία διαπράττει σφαγές και γενοκτονία εναντίον του λαού μας στη Γάζα για ένα χρόνο εν μέσω διεθνούς σιωπής και αμερικανικής πολιτικής και στρατιωτικής κάλυψης».

Η ισλαμιστική οργάνωση προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι «Ο ακρωτηριασμός και η κακοποίηση των πτωμάτων των μαρτύρων συνιστούν ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πρέπει να καταδικαστεί σθεναρά από όλες τις χώρες, διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Και καταλήγει: «Αυτά τα φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη παραβιάζουν κατάφωρα όλες τις διεθνείς ανθρωπιστικές και νομικές συμβάσεις. Επιβεβαιώνουν ότι αυτή η φασιστική κατοχή δεν χρειάζεται καμία δικαιολογία για να πραγματοποιήσει τις δολοφονίες και τα εγκλήματά της κατά του λαού μας και των λαών της περιοχής».


Σε άλλο βίντεο φαίνεται μια ομάδα δημοσιογράφων που βιντεοσκοπεί την επιδρομή στο κτίριο να δέχεται τα πυρά του ισραηλινού στρατού.

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και απειλές εκδίκησης από τη Χεζμπολάχ

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται ραγδαία, με το Ισραήλ να πραγματοποιεί μαζικές αεροπορικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, πλήττοντας περίπου 100 εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ, που ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν εναντίον ισραηλινών στόχων. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ανακοινώσει ότι οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ως στόχο να εξασθενίσουν τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ, προκειμένου να προστατεύσουν τον βόρειο Ισραήλ.

Η κλιμάκωση ξεκίνησε μετά από εκρήξεις σε τηλεπικοινωνιακές συσκευές της Χεζμπολάχ, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λίβανο, προκλήθηκαν από ισραηλινή επίθεση. Οι εκρήξεις προκάλεσαν το θάνατο 37 ατόμων και τραυμάτισαν περίπου 3.000, εντείνοντας τον φόβο και την οργή στον Λίβανο. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές», χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις ως «κήρυξη πολέμου» και υποσχέθηκε «δίκαιη τιμωρία»​.

Η κατάσταση επιδεινώνεται, με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει τον θάνατο δύο στρατιωτών από επιθέσεις της Χεζμπολάχ στον βόρειο Ισραήλ, ενώ οι μάχες συνεχίζονται στα σύνορα. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν και η οργάνωση θα πληρώνει αυξανόμενο τίμημα όσο συνεχίζονται οι εχθροπραξίες​.

Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί έντονα για τον κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου, με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να καλούν σε αυτοσυγκράτηση. Ωστόσο, η Χεζμπολάχ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υποχωρήσει όσο συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, υποστηρίζοντας την παλαιστινιακή αντίσταση​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ