ΣΥΡΙΖΑ: Άγριος καβγάς Τζάκρη με Ραγκούση: «Είσαι γελοίος» – «Σου επιστρέφω την ύβρη με κεφαλαία»


Καταγγελίες και ύβρεις στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ  – Όλοι οι διάλογοι

Ένα πολύ έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και τη Θεοδώρα Τζάκρη, το οποίο περιείχε ακόμα και ύβρεις από την πλευρά της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον πρώην υπουργό έλαβε χώρα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Επρόκειτο, επί της ουσίας, για τη συνέχεια της σύγκρουσης ανάμεσα στα δύο κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης, όταν η Θεοδώρα Τζάκρη άφησε υπονοούμενα για άσκηση «μπούλινγκ» εκ μέρους του Γιάννη Ραγκούση, με τον τελευταίο να απαντάει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, εναντίον της (https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1584943/tzakri-me-kseperna-na-mila-aftos-gia-bullying-tha-timorithei-apanta-to-stelexos-tou-syriza).

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα πράγματα οξύνθηκαν ξανά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο καθοδηγητικό όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Γιάννης Ραγκούσης πήρε τον λόγο και φέρεται να ζήτησε να ενημερώσει για την «γκεμπελικού τύπου λάσπη η οποία εκτοξεύτηκε από την κ.Τζάκρη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είπε «να διαβάσω μια δηλαδή και πάει στα πρακτικά». Σε αυτή, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό -την περίοδο που συνυπήρξε στο υπουργείο Εσωτερικών με τον Γιάννη Ραγκούση, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ- που ισχυρίστηκε ότι η ίδια ήταν «θύμα» (https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1585133/agrieyei-i-kontra-ragkoysi-tzakri-polemos-diloseon-kai-anakoinoseon-me-aixmes).

Επίσης, μίλησε και για ένα περιστατικό που συνέβη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνίστρια την τότε εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας πως ήταν καθαρά πολιτικοί οι λόγοι της σύγκρουσης την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εσωτερικών και η Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργός. Μάλιστα, άφησε σαφείς αιχμές για τα πεπραγμένα της -τότε- υφισταμένης του.

«Υποχρεώθηκα ως υπουργός να σταματήσω την από μέρους της υπογραφή σκανδαλωδών αποφάσεων που θα έπλητταν το δημόσιο συμφέρον, θα συνιστούσαν διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, καθώς και θα ζημίωναν βαριά τη δημόσια εικόνα της τότε κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και, κάπου εκεί, ακολούθησε μια κατάσταση απείρου κάλους, αφού ορισμένοι εκ των παρευρισκόμενων στη συνεδρίαση ισχυρίστηκαν ότι η Θεοδώρα Τζάκρη -που συμμετείχε μέσω zoom- φώναζε «είσαι γελοίος», με τον Γιάννη Ραγκούση να απαντάει «σου επιστρέφω την ύβρη με κεφαλαία γράμματα».

Τα πνεύματα ηρέμησαν, με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων και κυρίως της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, που επανέφερε με την παρέμβαση της, το όργανο στη τάξη.

Η σύγκρουση Ραγκούση-Αυγέρη

Ως προς το περιστατικό ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και τη Δώρα Αυγέρη, οι μαρτυρίες από εκείνη τη συνεδρίαση, δεν συμπλέουν με τις καταγγελίες για μπούλινγκκ, που εκτόξευσε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Σύμφωνα με στελέχη που ήταν εκεί, η όλη ιστορία ξεκίνησε ενώ είχε το λόγο και ανέπτυσσε την άποψή του ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης. Τότε, φέρεται πως η Δώρα Αυγέρη τον διέκοψε αυθαίρετα και κάπως άκομψα, κατηγορώντας τον ανοιχτά πως προχωρούσε σε διαρροές προς δημοσιογράφους

Τότε, ο Γιάννης Ραγκούσης της επισήμανε ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό, εκείνη συνέχισε να μην επιτρέπει στον Α.Φλαμπουράρη να συνεχίσει την ομιλία του. Στη συνέχεια, της είπε ότι δεν είναι καν μέλος του οργάνου και δεν μπορεί να διακόπτει μέλη του όταν τοποθετούνται, δηλώνοντας ότι «αποχωρώ επειδή με διώχνει ο κύριος Ραγκούσης».

Άλλα, πάντως, στελέχη, περιγράφουν το περιστατικό όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, δίνοντας άλλη διάσταση σε αυτό. Ισχυρίζονται ότι η Δώρα Αυγέρη αντιμετώπισε μια σκληρή επίθεση, στην οποία απάντησε η ίδια, ζητώντας από τον πρώην υπουργό να ανακαλέσει τα όσα είπε – πράγμα που δεν έκανε ο τελευταίος- και έτσι αποχώρησε από τη συνεδρίαση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ