Απάτη ΦΠΑ: Ο τιμοκατάλογος του «ξεπλύματος» και… η ανακαίνιση στο «στέκι» των επωνύμων στην Κηφισιά


Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες «δουλειές» της ΕΛ. ΑΣ όσον αφορά τις διασυνοριακές απάτες με το ποσό να ξεπερνά κατά πολύ τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν αποκλείεται οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας να προχωρήσουν στον σχηματισμό και δεύτερης δικογραφίας για την υπόθεση των εικονικών συναλλαγών και την απάτη εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος τόσο του Ελληνικού κράτους όσο και του ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υπόθεση αυτή αγγίζει και την ελίτ της Ελληνικής κοινωνίας καθώς ορισμένα από τα προφυλακισμένα μέλη είναι επιχειρηματίες υπεράνω υποψίας με χλιδάτα εστιατόρια, καφέ και ξενοδοχεία στην Αθήνα, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στα Βόρεια Προάστια.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρει η έρευνα των αστυνομικών δεν αποκλείεται οι επιχειρήσεις αυτές να ήταν το “πλυντήριο” της εγκληματικής με την αστυνομία να επικεντρώνει στο “στέκι” των επωνύμων στην Κηφισιά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έρευνα της ΕΛ. ΑΣ : “Διερευνάται η βασιμότητα το ενδεχόμενο το … να λειτουργεί στο πλαίσιο οργανωμένου σχεδίου για τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων της εγκληματικής οργάνωσης μέσω επενδύσεων σε αυτό στο πλαίσιο ανακαίνισης του την άνοιξη του 2024”.

Πρόσφατα μάλιστα μέλος της εγκληματικής που φαίνεται πως “θησαύρισε” από την τριγωνική απάτη, άνοιξε ένα ακόμη εντυπωσιακό εστιατόριο στην Αθήνα.

Τόσο τα αρχηγικά μέλη όσο και οι “βοηθοί” τους ζούσαν… βασιλική ζωή ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ για ρούχα, αμάξια και διακοπές σε Ντουμπάι, Τουρκία, Αυστρία όπως και σε πανάκριβα Resort στην Ελλάδα.

Το newsbomb έχει εξασφαλίσει τον τιμοκατάλογο της χλιδής των αρχηγικών μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφατα ξόδεψαν 55.980,00€ για αγορά πολυτελούς ηλεκτροκίνητου οχήματος Mercedes-Benz.

Οι πληρωμές σε εταιρεία μίσθωσης πολυτελών αυτοκινήτων όπως Land Rover Defender, Jaguar F-Pace 5, Mercedes, Porsche στο πλαίσιο συμφωνητικού μακροχρόνιας μίσθωσης άγγιξαν τις 600.000 ευρώ.

Για διαμονή με τις οικογένειες τους σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Πελοποννήσου έδωσαν 8.000 ευρώ.

Φορούσαν μόνο επώνυμα ρούχα όπως Gucci, Dolce & Gabbana κ.α και είχαν αδυναμία στα Rolex. Για τα ρολόγια είχαν ξοδέψει κοντά στις 150.000 ευρώ.

Τέλος οι αστυνομικοί εντόπισαν έξοδα, μεταξύ άλλων και για προκαταβολές αγοράς κατοικίας όπως επίσης και για διατροφές σε πρώην συζύγους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ