Πράσινο φως από το ελεγκτικό συνέδριο για την τοποθέτηση καμερών στους δρόμους


388 κάμερες στα φανάρια της Αττικής

Το ελεγκτικό συνέδριο ενέκρινε την τοποθέτηση των 388 καμερών που θα γίνει σε επιλεγμένα σημεία του λεκανοπεδίου της Αττικής. Με την εγκατάσταση των καμερών, οι παραβάτες οδηγοί θα εντοπίζονται αυτόματα και θα λαμβάνουν την κλήση στο σπίτι τους.

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του έργου «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας». Στόχος του προγράμματος είναι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η Περιφέρεια Αττικής είχε ήδη εφαρμόσει πιλοτικά το πρόγραμμα σε δύο φανάρια στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στη διασταύρωση με την Καλαμακίου. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς κατά μέσο όρο καταγράφονταν 17 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη ανά ώρα. Αυτή η πιλοτική εφαρμογή έδειξε ότι η χρήση καμερών στα φανάρια μπορεί να περιορίσει δραστικά την επικίνδυνη συμπεριφορά στους δρόμους.

Το πρόστιμο για την παραβίαση φαναριού αγγίζει τα 700 ευρώ, ενώ η άδεια οδήγησης του παραβάτη θα αφαιρείται για δύο μήνες. Η αυστηρή αυτή ποινή αποσκοπεί όχι στην τιμωρία, αλλά στην αποτροπή τέτοιων επικίνδυνων παραβάσεων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ