Gigabit Voucher 200 ευρώ για γρήγορο ίντερνετ – Ποιοι οι δικαιούχοι


Το πρόγραμμα Gigabit Voucher Scheme θα έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ και ο κάθε δικαιούχος θα επιδοτηθεί για τα τέλη σύνδεσης και το μηνιαίο πάγιο για δύο χρόνια με 200 ευρώ

Σε εφαρμογή θα τεθεί το επόμενο διάστημα η δράση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μέσω κουπονιού, προκειμένου να συνδεθούν στο ίντερνετ με ταχύτητες τουλάχιστον 250 Mbps.

Το πρόγραμμα Gigabit Voucher Scheme θα έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ και ο κάθε δικαιούχος θα επιδοτηθεί για τα τέλη σύνδεσης και το μηνιαίο πάγιο για δύο χρόνια με 200 ευρώ. Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 400.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στόχος είναι να αυξηθεί η διείσδυση των δικτύων οπτικών ινών μέχρι τα σπίτια και τις επιχειρήσεις (FTTH) ώστε η χώρα να περάσει γρηγορότερα από τον χαλκό στις οπτικές ίνες.

Η συνολική οικονομική αξία του voucher ορίζεται στο ποσό των 200 ευρώ ανά ωφελούμενο νοικοκυριό ή μικρομεσαία επιχείρηση. Κάθε ενισχυόμενο νοικοκυριό ή μικρομεσαία επιχείρηση θα μπορεί να λάβει μόνο μία φορά ενίσχυση στο πλαίσιο του προγράμματος.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες, καθώς και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (περιλαμβανομένων και των επιτηδευματιών) που δεν διαθέτουν ήδη ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps και διαμένουν ή έχουν την έδρα τους, αντίστοιχα, σε κτίρια που βρίσκονται στις περιοχές παρέμβασης.

Τι περιλαμβάνει το voucher των 200 ευρώ

Η Υπηρεσία Gigabit θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες ελάχιστες απαιτήσεις:

-Να διαθέτει είτε ταχύτητα download μεγαλύτερη ή ίση των 250 Mbps είτε συμμετρική ταχύτητα μεγαλύτερη ή ίση των 100 Mbps (που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε επιχειρήσεις). Οι ελάχιστες ταχύτητες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στους ωφελούμενους σε ώρες αιχμής.

  • Να περιλαμβάνει τον απαραίτητο για τη λειτουργία της τερματικό εξοπλισμό του τελικού χρήστη (modem / router)
  • Να παρέχεται με έκπτωση τουλάχιστον ίση με το ποσό του voucher σε σχέση με τα αντίστοιχα προγράμματα (με ίδια χαρακτηριστικά ταχύτητας και συμπεριλαμβανόμενων υποπροϊόντων) που προσφέρονται στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Η έκπτωση μπορεί να διατεθεί με οποιονδήποτε τρόπο εντός της περιόδου της σύμβασης παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με την εμπορική πολιτική του παρόχου (π.χ. έκπτωση του κόστους σύνδεσης/εγκατάστασης, δωρεάν παροχή υπηρεσίας για κάποιους μήνες, ομοιόμορφη έκπτωση επί του μηνιαίου τέλους καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης, ή συνδυασμοί αυτών).
  • Εάν παρέχεται από καθετοποιημένο πάροχο του οποίου το μερίδιο αγοράς στην λιανική αγορά ευρυζωνικών συνδέσεων είναι μεγαλύτερο από 20% τότε ο πάροχος πρέπει να παρέχει τουλάχιστον μία υπηρεσία χονδρικής που να αντιστοιχεί σε κάθε διαθέσιμη ταχύτητα (ή συνδυασμό ταχυτήτων download/upload) των προϊόντων λιανικής που προσφέρει στη δράση και η οποία θα επιτρέπει σε άλλους παρόχους να παρέχουν αντίστοιχη υπηρεσία λιανικής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ