Βγαίνουν τα «μαχαίρια» στον ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί κατηγορούν οι «87» τον Κασσελάκη


Το απόγευμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να ολοκληρωθεί η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή

Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως ανακοίνωσε και στους βουλευτές του μέσω Skype, θα βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε νέο πεδίο αντιπαράθεσης για τα οικονομικά του κόμματος.

Από τη μία, η πλευρά του έκπτωτου προέδρου – που επιμένει να θέλει να παραμείνει χωρίς να τον θέλουν οι βουλευτές του – υποστηρίζει ότι η νέα πλειοψηφία κινείται στα τυφλά για τα οικονομικά ενώ αναμένονται το επόμενο διάστημα το συνέδριο και οι διπλές κάλπες.

Στις κατηγορίες αυτές, η πλευρά των «87» απαντά ότι τα οικονομικά προβλήματα ήταν γνωστά με τον Στέφανο Κασσελάκη να τα ξέρει χωρίς να κάνει τίποτα για να τα αλλάξει.

Κατηγορούν μάλιστα τον Στέφανο Κασσελάκη ότι έκανε κινήσεις, που έβαλαν ακόμη πιο βαθιά το κόμμα μέσα.

Λένε μάλιστα ότι το θέμα με τον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη λύθηκε και από σήμερα θα μπορεί να προχωρήσει σε οικονομικές κινήσεις για τη σωστή λειτουργία του κόμματος.

Ανεξαρτήτως των νέων προβλημάτων για τα οικονομικά που ξέσπασαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινώσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είπε στους βουλευτές που τον στηρίζουν «θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δικής σας και όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, συνεργάτες του του προτείνουν για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους να ανακοινώσει το Σάββατο που θα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή την υποψηφιότητά τοτ.

Το απόγευμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να ολοκληρωθεί η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, όπου όπως είναι γνωστό, δεν θα περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις που συζητήθηκαν χθες προκειμένου κάποιος να βάλει υποψηφιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στα κριτήρια διαφάνειας που προτάθηκαν είναι:

  • κατάθεση πόθεν έσχες,
  • όχι σε δανεισμό, όπως και
  • διερεύνηση τυχόν τεραστίων οφειλών σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αυτές οι προτάσεις θα κατατεθούν μονομερώς από στελέχη της ομάδας των «87».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ