Παναγιωτόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων


Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως υπάρχουν φόβοι για κίνδυνο να εγκλωβιστούν οι μετανάστες στις χώρες υποδοχής

Στα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδας σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως υπάρχουν φόβοι για κίνδυνο να εγκλωβιστούν οι μετανάστες στις χώρες υποδοχής, αναφέροντας ότι υπάρχει ανάγκη για φύλαξη των συνόρων. Χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Πρέπει να διασφαλίσουμε την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για μαζικές επιστροφές παράνομων μεταναστών από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Επισήμανε δε ότι η Ελλάδα ζητά να εφαρμοστεί το πλέγμα των συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μετανάστευση, καθώς υπάρχουν τεχνικά και νομικά ζητήματα που απαιτούν επίλυση. Οι αρχές στη Γερμανία έχουν παραδεχτεί ότι αντιμετωπίζουν τεχνικά και νομικά προβλήματα με τη διαχείριση των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα τους.

Σχετικά με την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, ο κ. Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε ότι το έργο θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως της χρηματοδότησης. «Είτε με ευρωπαϊκό, είτε με εθνικό χρήμα, ο φράχτης θα συνεχίσει να κατασκευάζεται», υπογράμμισε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ