Νετανιάχου: Επιβεβαιώνει την μετατόπιση της προσοχής του Ισραήλ στον Βορρά


Στα σύνορα με τον Λίβανο μετατοπίζεται το βάρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι οι «κάτοικοι θα επιστρέψουν σπίτια τους».

Το Ισραήλ θα διασφαλίσει ότι δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί που απομακρύνθηκαν αναγκαστικά από τις βόρειες συνοριακές περιοχές με το Λίβανο θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα.

«Το έχω ξαναπεί, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες στο βόρειο Ισραήλ να επιστρέψουν σπίτια τους με ασφάλεια και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», είπε σε μια σύντομη βιντεοσκοπημένη δήλωση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Λίγο νωρίτερα και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι ο πόλεμος μπαίνει σε μια «νέα φάση» και ότι το Ισραήλ στρέφει δυνάμεις, πόρους και ενέργεια στα βόρεια, δηλαδή στα σύνορα με τον Λίβανο.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας φάσης σε αυτόν τον πόλεμο και πρέπει να προσαρμοστούμε», είπε ο Γκάλαντ τονίζοντας και αυτός πώς οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ στο βορρά είναι «σαφείς και απλοί: να επιστρέψουν οι κάτοικοι των πόλεων στο βορρά στα σπίτια τους με ασφάλεια».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ