Αυτή η εύκολη τούρτα με καφέ είναι η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του καφέ που θέλουν να απολαύσουν μια γλυκιά και αρωματική απόλαυση. Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, με ένα αφράτο παντεσπάνι και κρέμα με γεύση καφέ, ενώ η καφεΐνη προσθέτει μια νότα αναζωογόνησης. Είτε τη φτιάχνετε για μια γιορτή είτε απλά για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, αυτή η τούρτα θα σας ενθουσιάσει.
Εύκολη τούρτα με καφέ
Υλικά για το παντεσπάνι:
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι δυνατό καφέ (κρύο)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. βανίλια
Υλικά για την κρέμα:
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 2 κ.σ. ζεστό νερό
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία του παντεσπανιού:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τον καφέ και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.
- Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε το στο μείγμα των αυγών.
- Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε για 25-30 λεπτά.
- Προετοιμασία της κρέμας:
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.
- Προσθέστε τον διαλυμένο καφέ και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Συναρμολόγηση:
- Κόψτε το παντεσπάνι στη μέση και απλώστε τη μισή κρέμα στη βάση.
- Καλύψτε με το δεύτερο κομμάτι και απλώστε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω.
- Γαρνίρετε με λίγη σκόνη καφέ ή τρίμματα σοκολάτας.
Καλή απόλαυση!