Γιατί ναι, γίνεται να “σπρώξεις” λίγο τη διαδικασία!
Αν έχεις βρεθεί με αρκετές άγουρες ντομάτες που θέλεις να χρησιμοποιήσεις νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζες και δεν προλαβαίνεις να αφήσεις το θέμα στη… μαμά Φύση, ιδού ένα”κολπάκι” που μπορείς να δοκιμάσεις για επίσπευση της διαδικασίας.
Το έλεγαν οι παλιές νοικοκυρές, που μάλλον κάτι ήξεραν καλύτερα, οπότε το δοκιμάζουμε.
Βάλε, λοιπόν, στη χάρτινη σακούλα όπου τις έχεις αποθηκεύσει ένα μήλο ή τη φλούδα από μία μπανάνα και πολύ σύντομα θα δεις το χρώμα που λαχταράς. Υπογραμμίζουμε, βέβαια, τη λέξη “χάρτινη”. Σε πλαστική σακούλα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο.
Και μια συμβουλή: Μην αποθηκεύεις ντομάτες μαζί με αγγούρια. Η ντομάτα ελκύει αιθυλένιο, το οποίο κιτρινίζει τα αγγούρια, οπότε προσοχή!
ΠΗΓΗ