Μιλάνο: Διπλή Σύγκρουση τρένων κοντά στο σταθμό Greco Pirelli – Ένας τραυματίας


Σήμερα το πρωί σημειώθηκε σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα κοντά στον σταθμό Greco Pirelli στο Μιλάνο. Το περιστατικό φαίνεται να οφείλεται σε σύγκρουση δύο εμπορευματικών αμαξοστοιχιών, που ταξίδευαν παράλληλα σε δύο γραμμές, κάτι που δεν επιτρέπεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Η σύγκρουση προκάλεσε την πτώση εμπορευματοκιβωτίου σε διπλανή τροχιά, την ίδια στιγμή που κατέφθανε επιβατική αμαξοστοιχία με περίπου 200 επιβάτες. Παρά τις προσπάθειες του οδηγού να φρενάρει, το επιβατικό τρένο δεν κατάφερε να αποφύγει το κοντέινερ, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το ατύχημα τραυματίστηκαν έξι άτομα, τρεις από τους οποίους νοσηλεύονται, ενώ ένας τραυματίστηκε σοβαρότερα. Ευτυχώς, κανένας από τους τραυματίες δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το εμπορευματοκιβώτιο δεν περιείχε επικίνδυνα υλικά, αν και ένα από τα εμπορικά τρένα μετέφερε μπογιά και άλλα επικίνδυνα εμπορεύματα.

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για να εξακριβώσουν τα αίτια του συμβάντος. Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών, καθώς πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό σε μία σειρά σιδηροδρομικών ατυχημάτων στην Ιταλία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ