Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη θάλασσα της Κω από σέρφερ – Σοκάρει η μαρτυρία


Σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Κω, όταν ένας σέρφερ, κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς του, εντόπισε τη σορό ενός άνδρα να επιπλέει στη θάλασσα. Το περιστατικό καταγράφηκε από την action κάμερα που φορούσε ο σέρφερ και αργότερα δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο YouTube.

Ο σέρφερ, ο Διονύσης Μπαλτσής, βρισκόταν με έναν φίλο του στην περιοχή Λάμπη, κοντά στον Φάρο, για kitesurf, όταν ανακάλυψε τη σορό του άνδρα να επιπλέει σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως η σορός ήταν στο νερό για αρκετές ημέρες, καθώς το σώμα είχε ασπρίσει και υπήρχαν μαύρες κηλίδες στο δέρμα του. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρούχα που φορούσε ο νεκρός ήταν ειδικά για θαλάσσια σπορ, γεγονός που υποδεικνύει ότι πιθανότατα πρόκειται για άτομο που ασχολούνταν με σέρφινγκ ή άλλο παρόμοιο σπορ.



Οι τοπικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τον εντοπισμό της σορού, με το Λιμενικό Σώμα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να φτάνουν στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά. Η σορός δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, ενώ δεν υπάρχουν δηλώσεις αγνοούμενου στο νησί, σύμφωνα με την τοπική ενημέρωση. Το Λιμενικό εκτιμά ότι το σώμα βρίσκεται στο νερό περισσότερο από μία εβδομάδα και πιθανώς προέρχεται από περιοχή εκτός Ελλάδας, ίσως από την Τουρκία ή τη Σάμο, λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων.

Πολλοί τουρίστες από τα κοντινά ξενοδοχεία συγκεντρώθηκαν στο σημείο και κατέγραψαν το περιστατικό, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού και τη διερεύνηση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ