Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εκβιαστών: Συλλήψεις σε Μύκονο και Αθήνα


Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικές αρχές με την εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε εκβιασμούς καταστηματαρχών τόσο στη Μύκονο όσο και στην Αθήνα. Στην επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, με δύο από αυτά να οδηγούνται ήδη στη φυλακή μετά την προφυλάκισή τους.

Οργάνωση και δράση της ομάδας

Η εγκληματική αυτή οργάνωση φέρεται να λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση ενός από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της αθηναϊκής νύχτας, συνδεδεμένου με την επονομαζόμενη «Greek Mafia». Τα μέλη της είχαν στόχο να αποσπούν χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες, προσφέροντας τους «προστασία», και χρησιμοποιώντας μεθόδους εκφοβισμού. Δύο από τα συλληφθέντα μέλη λειτουργούσαν ως «εισπράκτορες», απειλώντας και πιέζοντας τα θύματα για τακτικές πληρωμές.

Τα θύματα των εκβιασμών

Τα θύματα της εγκληματικής δράσης ήταν κυρίως επιχειρηματίες που διατηρούσαν καταστήματα στη Μύκονο, ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της χώρας, όπου οι οικονομικές απαιτήσεις των δραστών ήταν υπέρογκες. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι εκβιαστές ζητούσαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 500 έως και 12.000 ευρώ, ανάλογα με την επιχείρηση και τις «υπηρεσίες προστασίας» που υποτίθεται ότι παρείχαν.

Μάλιστα, οι εκβιαστές εισέβαλαν ανοιχτά σε καταστήματα και απαιτούσαν τα χρήματα μπροστά στους υπαλλήλους και τους πελάτες, επιδεικνύοντας έτσι τη δύναμή τους και ενισχύοντας την αίσθηση φόβου. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ, ο οποίος ήταν αναγκασμένος να καταβάλλει 500 ευρώ κάθε φορά που επισκέπτονταν το κατάστημά του.



Αποκαλυπτικές συνομιλίες

Οι αποκαλύψεις για τη δράση της ομάδας ενισχύθηκαν και από ηχογραφημένες συνομιλίες των θυμάτων, οι οποίες δείχνουν την ένταση και τη συστηματικότητα των εκβιασμών. Σε μια από αυτές, μια επιχειρηματίας από την περιοχή της Άνω Μεράς περιέγραψε την εμπειρία της λέγοντας: «Μπαίνουν μέσα στο μαγαζί και ανοίγουν το ταμείο… μου λένε ‘φέρε τα λεφτά». Η ίδια επιχειρηματίας ανέφερε ότι οι εκβιαστές έρχονταν σε ομάδες, συνήθως ένας ή δύο κάθε φορά, για να συλλέξουν τα απαιτούμενα ποσά.

Σε άλλη συνομιλία, το όνομα «Τόνι» αναφέρθηκε ως ένα από τα πρόσωπα που συνήθιζαν να επισκέπτονται τα καταστήματα για λογαριασμό της ομάδας, ενώ αρκετοί επιχειρηματίες ανέφεραν ότι λάμβαναν τακτικά τηλεφωνήματα απειλών για να τους πιέσουν να πληρώσουν.

Επόμενα βήματα των Αρχών

Η αστυνομική έρευνα για την εξάρθρωση της οργάνωσης συνεχίζεται, με τις Αρχές να εξετάζουν αν τα συλληφθέντα μέλη συνδέονται με άλλα παράνομα κυκλώματα. Οι εμπλεκόμενοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν αυστηρές ποινικές διώξεις για τις εγκληματικές τους πράξεις, ενώ οι καταθέσεις των θυμάτων αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω την υπόθεση.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί σημαντικό πλήγμα στην εγκληματικότητα, ιδιαίτερα στον χώρο της «νύχτας», όπου οι ομάδες αυτές συχνά επιβάλλονται με τη χρήση βίας και εκφοβισμού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ